• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Dangete, Duša koja se smeje
    Dangete, Duša koja se smeje

    Dangete, Duša koja se smeje

    OPIS KNJIGE:

    Istinita priča mlade Beograđanke Tine, koja u traganju za sopstvenim identitetom, prolazi uzbudljivim putevima, od Ženevskog jezera do Indijskog okeana, od švajcarske intelektulne elite do kenijskog plemena Kikuja, od priručnika za neveste do doktorata iz lingvistike, od srpskog do svahilija, od ljubavi ljubavnice do ljubavi majke…Priča o kontraverzama savremene Afrike viđene očima jedne samosvesne i zaljubljenje žene…

    “Imam troje dece i sebe zato ponekad moram deliti na tri dela: dva fiktivna, Marvinov i Koralinin, koji su često stvarniji od banalne stvarnosti i jedan stvarni u kojem se, kad mi je najlepše sa Danom, pretvaram u maštu i Teslinu naizmeničnu struju. Sastavljena sam od mnogo delića-kamenčića koji su svi delovi jednog čudnog mozaika. Priznajem da se neki od tih kamenčića ne poznaju id a se čak ne uklapaju jedni u druge.”

    Više detalja

    Br.strana: 195

    Povez: broš

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Beobook

    ISBN: 978-86- 87027-32-9

    Šifra: 16134
    Cena: 606 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 195

    Povez: broš

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Beobook

    ISBN: 978-86- 87027-32-9

    Komentari čitalaca

  • Neregistrovani korisnik, 17.09.2019 07:54

  • "Dangete, duša koja se smeje" čudesan je roman. Romantičan naslov i ime autorke upućuju na određeni žanr i rukopis, alio ko je očekivao produkt famoznog "ženskog pisma" biće ili razočaran ili prijatno iznenađen. Jer, prijatno je iznenađenje kad čitalac otkrije u toj ispovesti mlade Beograđanke sudar dve civilizacije, dva modela ponašanja uslovljena okruženjem (vrlo "evropsko" u Ženevi i vrlo "afričko" u Najrobiju) koje analizira s naučničkom distancom, beogradski duhovito i s referencama na znanja i informacije koje prevazilaze uobičajenu erudiciju profesorke nauke o jeziku. Lična ispovest koja deluje kao fikcija, proživljeno uzdignuto do ravni univerzalnog, kultivisana naracija začinjena gorkim humorom, ovaj roman napisan u najboljoj tradiciji savremene proze na srpskohrvatskom jeziku čita se u jednom dahu i budi kod čitaoca zanimanje za ličnost autorke koja vrlo uspešno izbegava profesorska umovanja, ali i nepodnošljivu lakoću naracije onog što se u savremenoj srpskoj književnosti naziva "lakom književnošću". Ovo nije roman koji se čita u avionu i nakon sletanja ostavlja na sedištu, već se pozajmljuje književnim sladokuscima i drži na počasnom mestu u kućnoj biblioteci.
    Naslov "Dangete" i podnaslov "Duša koja se smeje" kombinacija su ličnog patronima i njegovog značenja na jeziku svahili, malo poznatom u našem delu sveta, ali u čijem ambijentu je autorka provela jedan važan period svog života i koji govori jednako tečno kao i još nekoliko evropskih jezika. Neka radoznali i pažljivi čitalac prepozna značenje i naslova i podnaslova, značenje koje izranja iz emocije koja će ga obuzeti već od prve stranice.

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.