• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Poslednje umetničko delo
    Poslednje umetničko delo

    Poslednje umetničko delo

    OPIS KNJIGE:

    Sofija Lundberj ponovo pokazuje jedinstvenu sposobnost da nas gane i probudi u nama emocije o kojima ćemo još dugo razmišljati.


    Autorka bestselera Crveni adresar i Hrast je i dalje tu.


    Poslednje umetničko delo Hane Stiltje na prvi pogled uopšte nije impresivno. Svetski priznata umetnica izložila ga je u Muzeju moderne umetnosti u Stokholmu. Galerijom se razleže žamor razočaranih posetilaca. Umesto izuzetne slike ili skulpture poput onih po kojima je poznata, ona gledaocima prikazuje komodu napravljenu od otpadaka i smeća. No pažljivi posmatrač shvatiće da to nisu nasumično odabrani odbačeni komadi. Deo po deo, otkriva se priča skrivena u neredu – priča o deci koju su izdali roditelji, o institucijama koje nisu zaštitile napuštenu decu, o svima koji su sklanjali pogled od nesreće najmlađih.

    Poslednje umetničko delo Hane Stiltje otkriće još nešto – snagu da se pogleda pravo u oči nesreće, ljubav jaču od krvne veze i hrabrost da se učini sve za dobrobit drugih. Jer šta je bitnije i vrednije: čin umetnika koji je u središtu pažnje ili svakodnevna pažnja bližnjeg?

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 408

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652150724

    Šifra: 59444
    Cena: 1.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 408

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652150724

    Komentari čitalaca

  • Andjankovic, 13.07.2020 12:33

  • "Devojka iz voza", po meni, jedna od najvećih svetskih senzacija, napisanih u poslednje vreme. Priča je toliko drugačija od svega onoga što smo navikli da očekujemo od savremene beletristike. Drama koja će vas oduševiti, naterati da "pretrčavate" kroz stranice i, sasvim sigurno, prikovati za fotelju.

    Princess of Knjigaland, 24.09.2017 07:38

  • Uz prozor vagona, svakog jutra i večeri, priljubljeno je bledo lice devojke mutnog pogleda. Ona čežnjivo i napeto posmatra dve kuće u naselju pokraj pruge u kome je nekada i sama srećno živela. U jednoj od njih, godinama je volela i bila voljena, zdušno gradila porodični sklad i radovala se detetu koje se nikada nije rodilo. Sreću roditeljstva i toplinu porodice, Tom danas u toj kući deli sa Anom... I ona ne uspeva da se pomiri sa tim.

    Nad životom tridesetogodišnje Rejčel, nadvila se senka prošlih dana i bolnih gubitaka koji su ih obeležili. Iako je od razvoda dele već dve godine, ona jednostavno ne ume da nastavi dalje. Prepuštena zamkama poroka postepeno gubi svaki kontakt sa realnošću i pod velom laži, skriva se kako od drugih tako i od sebe same.

    Nakon što tugu potopi alkoholom upada u stanje svesti tokom koga sva njena nezadovoljstva i frustracije bivaju pretočena u bunt i očajničke pokušaje da upornim zabranjenim telefonskim pozivima, pretnjama i uznemiravanjem vrati sve ono što je zauvek izgubila a kada se probudi, umesto sećanja, prepadaju je konfuzne praznine.
    Zna da je učinila nešto što nije smela ali ne zna - šta.

    U drugoj kući koja okupira njen pogled, živi par koji naizgled živi idiličnu ljubavnu priču oko koje Rejčel plete mreže iluzija, maštovito konstruiše momente iza zidova, opsesivno se vezujući za strance koje svakodnevno posmatra.

    Tada se događa monstruozni zločin kome prethodi scena koju je Rejčel jedina videla, iz voza. Ona oseća da mora i da zasigurno može da pomogne i upliće se u opasne tajne.

    Napetost raste sa svakom pročitanom stranicom, radnja je apsolutno nepredvidiva a zaplet neodoljivo privlači čitaoce da pročitaju još jedno poglavlje i mozaiku dodaju još jedan deo.

    Priču prati zanimljiva studija psiholoških fenomena. Opsesija, manipulacija, patološke laži i projekcija krivice i najintimnije ispovesti tri žene.

    Godine 2016. snimljen je film u kome je izuzetna filmska postava impresivno demonstrirala dubinu ovog debitantskog romana Pole Hokins, koji je svetski bestseler.

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.