• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Devojka sa maskom
    Devojka sa maskom

    Devojka sa maskom

    OPIS KNJIGE:

    Devojka je ,zaklonjena drvenim vizirom, udostojavala svakojake ljude, lečila posrnule duše, otvarala vrata ludnica, širila miris tamjana i ilovače.


    Fundamentalno posmatrano kroz tematski okulus,roman predstavlja smelu i kontraverznu fikciju da su lik i delo jedne seksualno nezajažljive prostitutke-Devojke s maskom,bolji i pošteniji,ispravniji i prihvatljiviji od bračne,političke i društvene prostitucije kojom smo okruženi;tezu da je,devijantna individua jedne prostitutke,karaketernija od mnogih drugih individua koje,po sociološkim parametrima,važe za nedevijantne i koje čine sastavni deo svakodnevne okoline i društvene zajednice.U svom tematskom opsegu,knjiga se bavi i pronalaženjem sopstvenog identiteta u karakternom i socijalnom smislu,bavi se preporodom duše i njenom renesansom,bavi se ljudskom,društvenom i kosmičkom nepravdom prema pojedincu,pojedinčevim otpadništvom od društva,pojedinčevim buntom prema društvu,pojedinčevim romantičarskim odbeglištvom od takvog društva,pojedinčevim namernim oddruštvevljavanjem od šire socijalne zajednice.Tematsko-idejni fokus obuhvata i pitanje večitog sukoba suštine i forme,zatim pitanje sukoba društvene predrasude prema određenom društveno-psihološkom fenomenu i objektivnog sagledavanja tog fenomena,kao i davno potvrđenu istinu da stvari ne moraju biti onakve kakve izgledaju i kakvim nam se čine.Delo pripada složenom žanru.Ono poseduje elemente psihijatrijskog,kriminalističkog, erotskog,političkog,romantičnog i realističkog romana,ali je,sveukupno sagledano,žanrovsko težište na kritici društva i ljudskih karaktera,te se,na prvom mestu,delo može smatrati društvenim romanom.


    Imenom je dobacivala i do onih najzavučenijih i zaspalih, učmalih i neprometnih srpskih varoši, palanki i sela. Za nju se čulo i preko hladne i plahovite reke Drine, a govorilo se da je svojom ljubavnom veštinom mogla svakoga raspametiti kada mu na kožu prisloni sočne usne ili ga snažno obuhvati dugim i vrelim nogama. Mnogi bludnici koji su zakoračili u skrivenu i nepoznatu avliju pohotne kurve i legli pod njen pokrivač, odlazili su slomljeni od strasti i gotovi da preklinju da joj se ponovo sklupčaju u zagrljaj i licem joj utonu u velike i tople grudi. Od strane mušterija izgovarane su zaklete tvrdnje da nikada nije dva puta legla s istim; da je, uprkos velikoj društvenoj moći kojom je poneka mušterija raspolagala, bilo potpuno nedostižno i nemoguće da se ta prostitutka pronađe ponovo; da su, lik i građanski identitet te kurve, ostali neotkriveni.

    Više detalja

    Br.strana: 482

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Čigoja

    ISBN: 9788653106348

    Šifra: 230303
    Cena: 1.980 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 482

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Čigoja

    ISBN: 9788653106348

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.