• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Dijete prašine
    Dijete prašine

    Dijete prašine

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Dijete prašine" autorice Nguyễn Phan Quế Mai predstavlja potresnu pripovijest o naslijeđu rata, identitetu i potrazi za smislom u postkonfliktnom Vijetnamu. Ova knjiga, iz perspektive više likova, duboko zaranja u emocionalne i društvene posljedice Vijetnamskog rata, istražujući kako se životi običnih ljudi neizbrisivo mijenjaju pod utjecajem globalnih sukoba.

    Glavni likovi romana – sestre Trang i Quỳnh, mladi Phong i američki pilot Dan – svaki na svoj način simboliziraju različite aspekte vijetnamskog i međunarodnog iskustva rata. Sestre Trang i Quỳnh, u jeku sukoba, napuštaju svoje selo i u Saigonu postaju barske djevojke. Njihov put, obilježen naporima za preživljavanje i novim počecima, predstavlja mračnu stranu rata koja često ostaje skrivena – sudbine žena uhvaćene u mrežu eksploatacije i nesigurnosti.

    Phong, dječak mješovitog vijetnamsko-američkog porijekla, predstavlja tužnu stvarnost "djece prašine" – djeca američkih vojnika i vijetnamskih žena, koja često ostaju bez oba roditelja i bez priznatog identiteta. Njegova očajnička potraga za korijenima i pripadnošću simbolizira duboku ljudsku potrebu za razumijevanjem vlastite prošlosti i mjesto u svijetu.

    Desetljeća nakon rata, Dan, bivši američki pilot, vraća se u Vijetnam sa suprugom Lindom, nosi se s vlastitim duhovima prošlosti i tajnom željom da pronađe bivšu djevojku. Njegova priča ilustrira složene procese pomirenja i suočavanja s posljedicama svojih postupaka.

    Nguyễn Phan Quế Mai kroz svoje prepoznatljive stilove pisanja – poetičnost, humanističke poruke i bilingvalnu igru – stvara narativ koji je istovremeno lokalno specifičan i univerzalno resone. Autorica se ne boji prodrijeti u bolne teme, poput rata, ljubavi, izgubljenosti i oprosta, istražujući kako se individualne tragedije i osobne povijesti isprepliću s nacionalnim i globalnim događajima.

    "Dijete prašine"
    nije samo antiratni roman; to je duboko emotivno i introspektivno djelo koje poziva čitatelje da promišljaju o teškim temama, teži razumijevanju i empatiji prema onima čiji su životi zauvijek promijenjeni zbog sukoba koji su mnogo veći od njih samih. Knjiga je izuzetno relevantna, ne samo za one koji iz prve ruke poznaju posljedice Vijetnamskog rata, već i za širu publiku koja želi razumjeti složene dinamike postkonfliktnih društava.

    Više detalja

    Br.strana: 344

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Hena

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532594416

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 238338
    Cena: 4.501 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 344

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Hena

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532594416

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.