• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Disko pesticidi
    Disko pesticidi

    Disko pesticidi

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača :

    Knjiga Zorana Panovića Disko pesticidi predstavlja skup novinskih članaka, koji predstavljaju fenomenologiju vremena i veka u kojem živimo, pisanu popularnim novinarskim stilom, sa povremenim „skretanjima“ u sociologiju, teoriju medija, teoriju politike, istoriju političkih ideja i istoriju popularne kulture. Panović u svojim člancima hvata Zeitgeist početka 21. veka i prati kako taj „duh vremena“ progovara u različitim oblastima; popularnoj kulturi (rokenrolu i hevi metalu kao onim supkulturnim formama koje Panović posebno voli), politici, sportu i medijima.

    Iako se na prvi pogled bavi popularnom kulturom i njenim instant proizvodima, Panović pokušava da u svojim člancima dopre iza „obrazine površnosti” popularne kulture do klasičnih oblika i arhetipskih formi u kojima se prepliću večna pitanja ljudske egzistencije i njene večne nade i strahovi, večne igre moći i večne igre stvaranja. Panović veruje u heroje, i svojim člancima ukazuje na to da oni i dalje postoje, iako su se izmestili iz polja moći, koje je savremeno doba učinilo veoma prozaičnim, u polje stvaranja, umetnosti, muzike i sporta, u kojima, upravo zbog ustrojstva popularne kulture, heroji još uvek postoje.

    Panovićevi heroji su zapravo heroji čitave jedne generacije odrasle na rokenrolu i njegovim derivatima i utopijama, a koja se obrela u „vrlom novom svetu“ (Brave New World, kako upravo glasi naziv albuma jedne od Panovićevih omiljenih grupa) 21. veka u kome se umesto utopija nude distopije, a umesto heroja instant zabavljači, kako u muzici tako i u politici. Utoliko je Panovićeva potraga za herojima (od Metalike do filmskih superheroja i istorijskih ličnosti) u ovoj knjizi vredna pažnje čitaoca, te će on u knjizi Disko pesticidi dobiti novinarsku hroniku početka milenijuma čiji je Zeitgeist spoj sirovosti, snage i brzine, baš kao i heavy muzika o kojoj Panović najčešće piše, kako bi ocrtao taj „duh vremena”.

    Više detalja

    Br.strana: 222

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Albion Books

    ISBN: 9788689237405

    Šifra: 150290
    Cena: 599 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 222

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Albion Books

    ISBN: 9788689237405

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.