• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Dobošasti razmenjivači toplote
    Dobošasti razmenjivači toplote

    Dobošasti razmenjivači toplote

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Dobošasti razmenjivači toplote" je plod dugogodišnjeg teorijskog proučavanja procesa razmene toplote i rada na konstrukciji i proizvodnji razmenjivača toplote. U njoj je primenjen princip pojedinačne i integralne analize faktora koji utiču na proces razmene toplote: geometrije aparata i konfiguracije strujanja, efektivne temperaturske razlike i koeficijenta prolaza toplote. Povezivanjem uticajnih faktora dolazi se do jednačina koje povezuju termičke i geometrijske veličine aparata. Toplotna i strujna snaga su posledice konstrukcije razmenjivača i spoljnih uticaja na sistem sa ugrađenim aparatom za razmenu toplote. Svaki od tih faktora analiziran je posebno, sa pojedinačnim i integralnim uticajem na odziv aparata.

    Opšta teorijska razmatranja su svedena na meru koja je potrebna za razumevanje problema razmenjivača toplote i u funkciji su analitike za dobijanje neophodnih proračunskih izraza.

    Knjiga obuhvata: konstrukciju i geometriju dobošastih aparata, određivanje efektivne temperaturske razlike i koeficijenta prolaza toplote, kao i termički, strujni i mehanički proračun aparata. U posebnom poglavlju je analiza faktora koji utiču na optimalnu konstrukciju razmenjivača toplote. Analitiku prate rešeni tipični primeri iz različitih tehnoloških procesa. Iterativni proračuni se javljuju kada se uzimaju srednje vrednosti parametara ulaza i izlaza i oni značajno produžuju postupak proračuna.

    Knjiga je namenjena pre svega inženjerima praktičarima koji se bave konkretnim problemima razmene toplote pomoću dobošastih razmenjivača. Ona može koristiti proizvođačima tehnološke opreme kao priručnik za konstrukciju i proračun, a inženjerima u procesu rada za kontrolne proračune mogućnosti postojećih aparata. Studentima i specijalistima tehnologije, procesnog termotehničkog mašinstva može služiti kao dopunska literatura.

    Više detalja

    Br.strana: 416

    Povez: B5

    God.izdanja: 2002.

    Izdavač: Smeits

    Šifra: 47009
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 416

    Povez: B5

    God.izdanja: 2002.

    Izdavač: Smeits

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.