• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ekonomika preduzeća
    Ekonomika preduzeća

    Ekonomika preduzeća

    prof. dr Živko K. Kostić, prof. dr Miroslav

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga obrađuje najznačajnije probleme ekonomije preduzeća, moderno koncipirane i brižljivo odabrane. Polazeći od specifičnog položaja preduzeća u globalnoj ekonomiji, sadržaj knjige prati i analizira sve bitne fenomene ekonomije preduzeća – ulaganja, troškove, prihod, dobitak, produktivnost, ekonomičnost, rentabilnost, kao i sve odnose i veze sa drugim ekonomskim strukturama, pojedincima, preduzećima i društvom. Ukupna problematika se uvek posmatra kroz funkciju upravljanja.

    Ciljne grupe kojima je knjiga namenjena su menadžeri kojima materija u knjizi treba da posluži za formiranje predstave o sistemu ekonomije preduzeća kojeg vode, za produbljivanje ili osvežavanje ekonomskih znanja o preduzeću, za aktuelno preorijentisanje naših preduzeća sa državno kontrolisanog na tržišno privređivanje.

    Od nastanka preduzeća, menadžer i lider su za svoje funkcije morali imati talenta, a razvojem i osavremenjivanjem privrede i preduzeća, da bi i sami bili savremeni, morali su odgovarajuća znanja sticati, obnavljati, razvijati i usavršavati kroz obrazovanje i odgovarajuću literaturu. Ova knjiga je odlično sredstvo za tu svrhu, jer je upravo pisana za menadžere.
    Filozofija kojom je knjiga inspirisana skicirana je u dva stava. Jedan je štampan na poleđini prve korice, dat kroz reči univerzalnog genija Leonarda da Vinčija: „Ko se povede za praksom bez teorije, taj je kao kormilar koji se ukrca na lađu bez kormila i kompasa i nikad nije siguran kuda plovi“. Drugi je dat rečima slavnog engleskog ekonomiste Džona Stjuarta Mila: „Malo je verovatno da je neko dobar ekonomist ako je samo to“.

    Knjiga je napisana pristupačnim jezikom i stilom i snabdevena je tehničkim i grafičkim rešenjima koja olakšavaju praćenje i snalaženje u tekstu.

    Više detalja

    Br.strana: 389

    Izdavač: IEF

    Šifra: 39332
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 389

    Izdavač: IEF

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.