• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ekonomska politika za pravnike
    Ekonomska politika za pravnike

    Ekonomska politika za pravnike

    Emilija Vukadin, Miroljub Labus

    OPIS KNJIGE:

    Ekonomska politika za pravnike je udžbenik koji ima za cilj da objasni studentima prava kako država usmerava privrednu aktivnost radi održavanja tržišne stabilnosti i porasta društvenog blagostanja. Kao što demokratija ne može da postoji bez vladavine prava, tako ni tržišna privreda ne može da funkcioniše bez državne regulative. Uloga pravnika u tome je nesumnjiva, jer instrumenti i mere ekonomske politike uvek moraju da se pretoče u dobre pravne norme.
    Neophodne pretpostavke za uspešno delovanje ekonomske politike sadrži veći broj pravnih disciplina, kao što su Obligaciono pravo, Upravno pravo, Trgovinsko pravo, Poresko pravo, Javne finansije i budžetsko pravo i Ustavno pravo. Pravna regulativa sa pratećim sankcijama obezbeđuje funkcionisanje stabilnog institucionalnog ambijenta u okviru kojeg ekonomska politika sprovodi mere koje utiču na delatnost svih proizvodnih i potrošačkih subjekata.
    Koncepcija knjige je postavljena tako da obuhvati sve segmente savremene ekonomske politike, koji uključuju ne samo osnovne oblasti u kojima ona deluje u jednoj zemlji, već i globalni ambijent u kojem se realizuje. Cilj je da se objasni zašto i kako se odvijaju odnosi između osnovnih privrednih subjekata u uslovima tržišnog privređivanja na koje se utiče merama ekonomske politike. Od njihovog ishoda i rezultata zavisi nivo cena, visina deviznog kursa, zaposlenost, nivo potrošnje i pozicija domaće privrede na svetskom tržištu. Drugim rečima, izučavanje ekonomske politike objašnjava od kojih faktora zavisi stepen ekonomskog razvoja i nivo životnog standarda građana.
    Udžbenik EKONOMSKA POLITIKA ZA PRAVNIKE prvenstveno je namenjen studentima na osnovnom kursu na trećoj godini studija na Pravnom fakultetu u Beogradu,a zatim i onim koji pohađaju master i doktorske studije. Oba ova zahteva uticala su na pisanje udžbenika. Delovi koji su namenjeni studentima master i doktorskih studija obeleženi su zvezdicom u naslovu ili su izdvojeni u posebne uokvirene tekstove, odnosno dati su kao dodatak osnovnom tekstu. Za studente treće godina koji na odgovarajućem smeru biraju predmet Ekonomska politika, iz prethodno iznetih razloga, za spremanje ispita izostavljeni su delovi udžbenika koji su obeleženi u uovirenim tekstovima ili su dati u dodatacima, kao i glave 11, 12 i 13. Na višem nivou poslediplomskih studija obrada cele materije daje mogućnost da se upotpuni znanje iz oblasti ekonomske politike, koja se osim na teorijskom nivou iskazuje i na praktičnom, životnom nivou koji je za sve nas podjednako važan i zanimljiv.

    Više detalja

    Br.strana: 371

    Povez: broširano

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Pravni fakultet Beograd

    ISBN: 9788676304080

    Šifra: 18533
    Cena: 2.400 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 371

    Povez: broširano

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Pravni fakultet Beograd

    ISBN: 9788676304080

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.