• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Eros antičke misli
    Eros antičke misliEros antičke misli

    Eros antičke misli

    OPIS KNJIGE:

    ...„Monografija daje sofisticirano i dosledno istraživanje pojma erosa, od mitologije pa sve do najsavremenijih interpretacija ovog pojma. Autorka upoređujući elemente dva mita, mita o Orfeju i mita o Narcisu, originalno utvrđuje sličnosti ova dva mita i zaključuje da za obe ličnosti ne postoji drugi način razumevanja erosa, osim fenomenom zaljubljivanja. Da bi čovek došao do saznanja o sebi samom, mora prihvatiti Ijudski eros, kao i sve posledice kako Ijubavnog tako i životnog iskušenja."...

    ...„Autorka na originalan način predstavlja dve mitološke ličnosti, Orfeja i Narcisa, koji imaju nezaobilazan značaj u shvatanju erotskog elementa u mitologiji, kao i kasnije u shvatanju umetničkog stvaranja. Ono što se svakako izdvaja je originalan i kvalitetan prikaz kako je evolurala erotska nastrojenost i na taj način postala nezaobilazna ufilozofiji."...
    Prof. dr Irena Deretić
    Prof. dr Miloš Todorović
    Prof. dr Dragan Prole


    Monografija Eros antičke misli nastala je na osnovu doktorske disertacije „Platonov pojam erosa“, odbranjene 22. septembra 2016. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, pred komisijom u sastavu: prof. dr Željko Kaluđerović (mentor), prof. dr Milenko A. Perović i prof. dr Radomir Videnović, i drugih istraživanja autorke.

    Dr Željka Ališić rođena je 1971. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu diplomirala je 1999. Magistrirala je 2014. i doktorirala 2016. takođe na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Učesnica je mnogih filozofskih škola i seminara stručnog usavršavanja od kojih je svakako najpoznatija letnja međunarodna filozofska škola FELIX RO- MULIANA. Zaposlena je kao profesor filozofije u dve srednje škole u Novom Sadu - Saobraćaj- noj školi ,,Pinki“ i Srednjoj medicinskoj školi ,,Sv. Arhangel“.

    Više detalja

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Zadužbina Andrejević

    Šifra: 141544
    Cena: 660 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Zadužbina Andrejević

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.