• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Fatimino oko
    Fatimino oko

    Fatimino oko

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    ’’Fatimino oko je fascinantna ispovest mlade žene Nere Lojpur o njenom neobičnom životu koji je provela u Hercegovini, kasnije na Kosovu, krajem devedesetih, i na kraju u Moskvi.

    Ovo je priča o misterioznom nestanku, otmici dvogodišnjeg dečaka Ilije i tajnama koje obavijaju život njegove majke Nere.

    Priča je zasnovana na istinitim događajima i doživljajima iz života glavne junakinje koja počinje poglavljem u kome se polako odmotava zamršeno klupko njenog života.U to vreme Nera Lojpur ima 36 godina.To je 1991.godina kada ova mlada žena, kao izbeglica dolazi na Kosovo,u potrazi za poslom zapošljava se u Katastru u Prizrenu.Tu ona upoznaje stranca Skendera, poreklom kosovskog Albanca čiju su imovinu uzurpirali ljudi iz kriminalnog klana, njegovi sunarodnici.

    Nera i Skender u svom poznanstvu videli su neki dublji smisao. Bez obzira što su se našli u okolnostima sveopšteg ljudskog rasula, otvorenog zla i besa pojedinaca, oni su se prepoznali kao deo celine, neophodni jedno drugom radi njih i radi onih zbog čije patnje se rušio most između kosovske zemlje i neba.

    Istovremeno dok traga za svojim sinom Ilijom, ne gubeći nadu i veru da će otkriti sudbinu svog deteta, Nera Lojpur spontano, nenadano biva svedok neobičnih događaja, tajanstvenih, zakulisnih, kriminalnih radnji.

    Suočena sa neočekivanim saznanjem da se kriminal, otimanje pre svega imovine Srba i pokušaj formiranja lažne katastarske arhive odvija iza njenih leđa,ona odlučuje da spasi, sačuva i prenese na sigurno originalnu dokumentaciju koja se odnosi na vlasništvo nad zemljom Srba, a koju su posedovali na Kosovu i Metohiji.

    Fatimino oko je interesantna mešavina lične, porodične drame, romantičnog trilera i na osnovu činjenica opisane istorijske pozadine raspada bivše Jugoslavije.

    Od autorke romana Zbogom moja konkubino koji se 2014. godine našao u konkurenciji za NIN-ovu nagradu.’’

    Više detalja

    Br.strana: 373

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: GIP Punta - Mira Cerović Tasić

    Šifra: 190482
    Cena: 1.870 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 373

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: GIP Punta - Mira Cerović Tasić

    Komentari čitalaca

  • Neregistrovani korisnik, 01.02.2021 10:09

  • Pročitao sam mnogo dobrih knjiga koje su ostavile snažan dojam na mene. Dobio sam na dar knjigu " Fatimino oko". Slobodno mogu da kažem, odavno mi neki roman tako pomno nije držao pažnju, s takvom budnošću, da sam ga pročitao u jednom dahu.
    Priča je aktuelna, intrigantna, izuzetno zanimljiva, zasnovana na neobičnom iskustvu glavne junakinje, obavijena tajnama vremena i prostora kroz koje i sami već dugo prolazimo.
    Sa nestrpljenjem čekam da mi pošaljete knjigu " Zbogom moja konkubino" od istog autora.

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.