• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Filozofija jednog odrastanja
    Filozofija jednog odrastanja

    Filozofija jednog odrastanja

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Filozofija jednog odrastanja" Srećka Đukića predstavlja intelektualnu i emotivnu pripovest o sazrijevanju jednog dečaka u ruralnom okruženju, gdje su priče starih i mudrosti predaka ključni elementi njegove edukacije i formiranja karaktera.

    Kroz pažljivo isprepletene anegdote i životne lekcije, Đukić istražuje kako se ličnost oblikuje u interakciji sa tradicijom, zajednicom i nepisanim pravilima koja vladaju u seoskom okruženju.

    Centralni lik, čije ime autor namerno ostavlja neodređeno kako bi čitalac mogao da se poistoveti sa njim, prolazi kroz seriju formacijskih iskustava koja su istovremeno univerzalna i specifična za njegovu kulturnu sredinu. Svaka priča koju dečak čuje od starijih nije samo priča za laku noć; to su lekcije koje oblikuju njegov pogled na svet, njegove moralne stavove i njegovo razumevanje pravde, časti i odanosti.

    Đukić koristi ove narative kao sredstvo da ilustruje važnost oralne tradicije i prenos znanja kroz generacije, što je naročito izraženo u ruralnim sredinama gde knjige i formalno obrazovanje nisu uvek lako dostupni. U tom smislu, "Filozofija jednog odrastanja" istovremeno funkcioniše kao omaž kulturi seoskog života i kao kritika savremenog društva koje često zaboravlja na vrednost tih jednostavnih, ali dubokih uvida u ljudsku prirodu.

    Autor vešto prepliće ličnu introspekciju i filozofska razmišljanja, čineći ovu knjigu relevantnom ne samo za mlade čitaoce koji su na početku svog životnog puta, već i za odrasle koji mogu preispitati svoje vrednosti i učenja koja su ih oblikovala.

    "Filozofija jednog odrastanja" nudi takođe i sociološki uvid u to kako se zajednica prilagođava i reaguje na promene donesene novim generacijama koje, iako odgajane na istim pričama, svet vide novim, ponekad revolucionarnim očima.

    Kroz duboko ličnu i emotivno moćnu naraciju, Đukić ne samo da uspeva da oslika portret jedne faze života, već i da postavi pitanja o značaju prošlosti u oblikovanju budućnosti, čineći "Filozofiju jednog odrastanja" delom koje zaslužuje mesto u kanonu savremene književnosti posvećene temama odrastanja i moralnog razvoja.

    Više detalja

    Br.strana: 256

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Aletea

    ISBN: 9788682644156

    Šifra: 239232
    Cena: 1.540 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 256

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Aletea

    ISBN: 9788682644156

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.