• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Geopolitika medija
    Geopolitika medija

    Geopolitika medija

    Ljubiša Despotović, Zoran Jevtović

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača :

    ’’Geopolitika kao sintezna nauka koja objedinjuje korpuse znanja povezanih sa politikologijom, geografijom, istorijom, defendologijom, filologijom, kulturom, religijom, ekonomijom, pravom, i drugimsrodnim disciplinama daje preko potrebnu teorijsku osnovu za pravilno razumevanje međunarodnih odnosa. U kombinaciji sa mediologijom nudi i neophodni ključ za dekodiranje aktuelnih procesa i promena. Nove komunikacione tehnologije u sadejstvu sa globalizmom, denacionalizacijom, desuverenizacijom, i korporativizmom preoblikuju izgled planete, izdvajajući procese prikupljanja, selektovanja, oblikovanja i upravljanja informacijama kao jedan od prioritetnih postupaka za sticanje i očuvanje društvene moći. Hipertrofirana produkcija medijskih sadržaja koncentrisana u malom broju vlasničkih centara sve češće diktira globalno opažanje stvarnosti, pretvarajući kasni kapitalizam u meki totalitarizam. Rukopis naučne monografije Geopolitika medija enciklopedijski pedantno, metodološki postupno i analitički korektno analizira upravo ove pojave, poručujući da u digitalizovanom društvenom, geopolitičkom i kulturnom ambijentu samo nosioci medijske moći mogu ravnopravno da komuniciraju i izražavaju sopstvena gledišta, dok građanima i manjim zajednicama osta-je da slede njihov put ili da se povuku u izolaciju.

    Ljubiša Despotović i Zoran Jevtović među prvima u našem akademskom okruženju izučavaju fenomen geopolitičkih promena prelomnjen kroz perspektivu mediologije u aktuelnom međunarodnom okruženju, vodeći računa i o refleksijama na srpsko društvo, kao važan doprinos istraživanja koja su publikovana u ovoj knjizi. Globalne komunikacione tehnologije proizvodeći meku moć dekomponuju unutrašnji suverenitet država, koje gubeći upravljanje i kontrolu nad simboličko-pojmovnom praksom ostaju prepuštene samodestrukciji i spoljnoj propagandnoj agresiji. U aktuelnim geopolitičkim procesima bitno se dekomponuju tradicionalne kategorije političkog, ekonomskog, bezbednosnog, pravnog i kulturnog suvereniteta, čime se menja suština savremenih međunarodnih odnosa, a sa njom i poredak geopolitičke moći u svetu.’’

    Više detalja

    Br.strana: 429

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Kairos

    Šifra: 150374
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 429

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Kairos

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.