• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Hrvati
    Hrvati

    Hrvati

    OPIS KNJIGE:

    Prvi tom

    HRVATI„NADLjUDI"I GOTSKI SINDROM, prvi je deo trotomnog istraživanja o Hrvatskoj koji uvodi čitaoca u poznavanje Ljudevita Gaja i opisuje kritična pitanja i kontroverze u vezi sa njegovim višestrukim ulogama u stvaranjuhrvatske državnosti početkom i sredinom 1800. Dalje razmatra nekoliko alternativnih teorija hrvatske nacionalnosti formulisane u poslednjih nekoliko godina. Takođe se fokusira na ogromnu snagu i političke posledice alternativne gotskogermanske teorije hrvatske etničke pripadnosti i nacionalnosti, i detaljne kritike germanskih dokumentarnih dokaza kao i lični komentar o hrvatskom nacionalnom karakteru generalno i posebno hrvatskoj politici u Drugom svetskom ratu. Knjiga se bavi brojnim, neizmerno zabavnim izdanjima po pitanju nacionalnog identiteta posle Drugog svetskog rata u Jugoslaviji i Hrvatskoj, ispituje nedavne varijacije na "srpsko pitanje" u Hrvatskoj, Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama teze koje je proizvodio Slobodni Svet, najbolji i najpametniji. Knjiga je kolektivni napor bezimenih saradnika i volontera koji su doprineli da se obave istraživanja, prevodi, pisanja, revizije, ažurironje i uređivanje.

    Drugi tom

    u drugom tomu HRVATI - LjUDEVIT GAJ PROTIVNIKMAĐARSKOGNASLEđA HRVATSKE, pruža čitaocu sveobuhvatno poznavanje o Ljudevitu Gaju, devetnaestovekovnom kretaoru hrvtaske državnosti i hrvatskog nacionalnog identiteta koji za posledicu ima modernu Hrvatsku, sa specijalnom pažnjom na hrvatskosrpske odnose. Ova knjiga istražuje 800 godina hrvatskog Banata u Mađarskoj.

    TrećI tom

    u trećem tomu HRVATI - NOVI JEZIK, NOVA NACIONALNOST, NOVADRŽAVA, RAZMATRA PREDLO-GE Ljudevita Gaja za novi hrvatski jezik, novi hrvatski alfabet, novu hrvatsku nacionalnost i novu hrvatsku državu. Ovaj treći tom (od ukupno 4 toma rada o Hrvatima), istražuje ideje, izvore, pojedince i ustanove koje su konačno diktirale formu i sadržaj nacionalnog preporoda u Hrvatskoj.

    Četvrti tom

    Eseji u četvrtom tomu knjige Hrvati su pokušaj da se uspostavi široka, duboka i prodorna osnova za činjeničnu i podrobnu analizu, razumevanje i procenu uloge institucija i pojedinaca hrvatskog preporoda XIX veka i uloge Ljudevita Gaja, generala Nugenta i posebno pukovnika Alberta Nugenta. Pošteno razumevanje činjenica zahteva reinterpretaciju hrvatskog preporoda XIX veka na osnovu ključnih uloga pomenutih ličnosti. Takođe da pošteno proučavanje zapisa podrazumeva da se general Laval Nugent može smatrati parametrom za procenu uloga njegovih hrvatskih kolega, i da je prema tome neophodna radikalna devalvacija Ante ’Vlaha’ Starčevića, Eugena ’Reks’ Kvadronija Kvaternika i ostalih samozvanihhrvatskihlidera XIX veka.

    Više detalja

    Br.strana: 1508

    Povez: meki

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: Pešić i sinovi

    ISBN: 9788675401957

    Dostupnost: isporuka za 3 - 10 dana
    Šifra: 96070
    Uskoro u prodaji
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 1508

    Povez: meki

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: Pešić i sinovi

    ISBN: 9788675401957

    Dostupnost: isporuka za 3 - 10 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.