• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Hrvatski hip hop: Rokane rime 2
    Hrvatski hip hop: Rokane rime 2

    Hrvatski hip hop: Rokane rime 2

    -

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    Poštovani hip hop umjetnici i štovatelji, we’re back! Izašao je nastavak knjige HRVATSKI HIP HOP... ROKANE RIME s logičnim naslovom HRVATSKI HIP HOP... ROKANE RIME 2! Prvim izdanjem obuhvatili smo razdoblje od 1997. do 2001., a sad nastavljamo gdje smo stali pa sve do 2006. godine. Neke smo izvođače predstavili u prvoj knjizi, a drago nam je da vam u nastavku možemo skrenuti pažnju na dosta novih imena i njihove ROKANE RIME. Tu je 16 izvođača, abecednim redom: BOLESNA BRAĆA, CONNECT, DOPPLER EFEKT, EDO MAAJKA, ELEMENTAL, GENERAL WOO, KRIVIČNO DJELOVANJE, NERED, PROMILI, PUNK ROCK HRVATI, SHORTY, STOKA, TARGET, TBF, TRAM 11 i TREMENS.

    Skrećemo pažnju i na opsežan tekst o hip hop sceni iz kompjutera Velimira Grgića, koji u cijelosti možete pročitati u knjizi, a ovdje prenosimo dio:

    ’’... Hip hop je od svojih prvih studijskih dana pa sve do danas, nekih 25 godina kasnije (oduzmi i dodaj koju godinicu...), prošao tisuću i jednu fazu, a od posljednjih "Rokanih rima" pa do ovog sequela, promjena je bilo na sve strane, od američkih regionalnih nadmetanja do hrvatskih uspona i padova. Poput vampira koji siše tuđu, svježu krv gdjegod može, ne bi li ostao zauvijek mlad, hip hop je ostao vitalnim fenomenom i kroz prohujala desetljeća i kroz prohujale godine – neki su od 2001. naovamo slušali puno elektronike u striptiz klubovima Atlante, neki su vratili soul u igru i usput ušli u legendu; neki su se posvetili egu, introspekciji i autoironiji, neki filozofiji, neki politici, a mnogobrojni felgama, lancima te sitnim i krupnim kalibrima cijevi i guzica; neki su završili pod zemljom, neki na vrhu, a neki u zaboravu...

    U Hrvatskoj, situacija definitivno nije bila toliko uzbudljiva kao na američkom Jugu, Istočnoj ili Zapadnoj obali (kao što, srećom , novac i glupost nisu nikada bili toliko veliki da bi scenu razjebali pištolji), ali nam nije bilo ni dosadno. Hip hop je, od glazbe koju slušaju tamo neki crnci, na kraju balade (ili barem njezinog "prvog poglavlja") postao fenomenom koji je probio granice i jednostavno se udomaćio, kao nešto posve normalno, kao ravnopravni dio domaće glazbene sfere, uz bok gitarama, tamburicama, tuc-tuc plesnjacima, klapama i narodnjacima. Utoliko su kukanja nad ugaslom zvijezdom "stare" slave besmislena, jer svaki novi trend ima svoj probojni vrhunac i trenutak kada jednostavno nastavi koegzistirati, produciravši jednaku količinu bisera i govana, i od strane veterana, ali i od nekih novih klinaca. Hrvatski hip hop svoj je vrhunac, medijski i poslovni, odradio kada je trebalo, a sada mu je preostalo dopustiti najsposobnijima da se na miru nauče živjeti u i od cijele priče. Na kraju krajeva, pet godina je čitava vječnost za hip hop, a čak i ako ima onih koji domaći hip hop vole nazivati mrtvim...’’

    Više detalja

    Izdavač: Šareni dućan

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 153576
    Cena: 2.399 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Izdavač: Šareni dućan

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.