• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Humanitarne organizacije u zbrinjavanju civilnog stanovništva u vanrednim situacijama
    Humanitarne organizacije u zbrinjavanju civilnog stanovništva u vanrednim situacijama

    Humanitarne organizacije u zbrinjavanju civilnog stanovništva u vanrednim situacijama

    OPIS KNJIGE:

    Suočeno sa brojnim opasnostima, posebno opasnostima od rata, čovečanstvo je od davnina tražilo odgovarajući odgovor na pitanje kako efikasno da otkloni uzroke, da se zaštiti i ublaži posledice vanrednih situacija i patnji civilnog stanovništva. Iako je u sadašnje vreme mogućnost globalnih ratova mnogo manja, savremeni svet je opterećen brojnim lokalnim i regionalnim sukobima koji su izuzetno brutalni i surovi. Posledice takvih sukoba su masovno stradanje civilnog stanovništva i uništavanje prirodne okoline i osnovnih uslova za život.

    Problematika vanrednih situacija i humanitarna delatnost u tom segmentu u knjizi su svrstani u šest posebnih celina, kojima su u određenoj meri obuhvaćene sve oblasti humanitarnog rada.

    U prvom delu razmatra se pojmovno određenje opasnosti i vanredne situacije, te njihova klasifikacija i procena novih izazova, rizika i pretnji koji mogu da prouzrokuju različite vidove vanrednih situacija. U okviru ove celine razmatra se procedura rukovođenja i upravljanja rizicima, pretnjama i vanrednim situacijama, kao izuzetno značajna oblast delatnosti države i društva u osiguranju bezbednosti zemlje. Drugi deo obuhvata uglavnom razvijenu mrežu postojećih međunarodnih i nevladinih humanitarnih organizacija i subjekata humanitarne zaštite u svetu, njihovu ulogu i zadatke u zbrinjavanju stanovništva u vanrednim situacijama. Treći deo sadrži nastanak i razvoj humanitarnih i nevladinih organizacija i subjekata humanitarne i socijalne zaštite u Srbiji. Četvrti deo obuhvata razvoj međunarodnog humanitarnog prava, njegove osnovne principe, pravila i primenu u humanitarnoj delatnosti kao i ulogu humanitarnih i drugih organizacija u razvoju međunarodnog humanitarnog prava. Peti deo se bavi istraživanjem obima praktične primene teorijskih postavki, regulativa, načela i principa delovanja humanitarnih organizacija na prostoru bivše Jugoslavije. Šesti deo sadrži globalnu ocenu dostignutog nivoa humanitarne delatnosti i očekivane procene i težišta delovanja humanitarnih organizacija u narednom periodu.

    Više detalja

    Br.strana: 251

    Povez: mek, 17x24 cm

    God.izdanja: 2008.

    Izdavač: Odbrana

    ISBN: 978-86-335-0233-7

    Šifra: 44521
    Cena: 1.760 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 251

    Povez: mek, 17x24 cm

    God.izdanja: 2008.

    Izdavač: Odbrana

    ISBN: 978-86-335-0233-7

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.