• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Jasmina : Probuđena prošlost
    Jasmina : Probuđena prošlost

    Jasmina : Probuđena prošlost

    OPIS KNJIGE:

    Iz recenzije :

    ’’Literatura nas uči da je svačiji život drugačiji, ali da su pouke uvek jednako važne svima jer malo ko proživi znajući šta je najbolje, kako da se maksimalno prilagodi okolnostima i proživi ga na najbolji mogući način.

    Pred nama je rukopis koji nas podseća na to da i neki naoko nevažni trenuci i susreti sa nepoznatim ljudima mogu biti putokaz i usmeriti nas ka boljem poimanju zbivanja, pomoći nam da budemo svesniji okolnosti i onoga što one uzrokuju.

    A prošlost ma kako označavala ono što je nestalo, zapravo ne nestaje već se samo seli u sećanja, u onaj neosvetljeni deo čovekovog uma.U tom smilsu ova autorka se opredeljuje za pisanje ramana toka svesti, mada je u osnovi to roman realističkog profila, a u njoj kao što znamo nema oštrih granica između prošlosti i sadašnjosti, minulog i postojećeg.

    Glavna junakinja ovog romana, gospođa Zorana, a naslov Probuđena prošlost na to odmah upućuje, doživljava tu vrstu prosvetljenja u jednom slučajnom susretu sa mladom devojkom, Jasminom, koja je vraća u detinjstvo, ali i koja joj indirektno stavlja do znanja da smo ponekad i nesvesno oholi i bezosećajni.

    Iz tog slučajnog razgovora gospođa Zorana se vraća potpuno svesna svog pogrešnog načina života u kojem su joj pažnju više odvlačile tekuće stvari, borba za opstanak od stvarnog učestvovanja u suštinskim životnim zbivanjima. Neminovno se tada pomisli na bližnje i odnos prema njima, budi se svest o tome da im nismo poklonili dovoljno ljubavi i pažnje a da je to u krajnjem slučaju ipak najbitnije, ma kako da je sve što smo činili bilo zapravo u ime te podrazumevane ljubavi.

    Ova knjiga nas uči da je sagledan u retrospektivi život uvek drugačiji od stvarnog, da emocije koje nas ponekad navode na pogrešne zaključke utiču da povremeno žalimo sebe ljuteći se na druge i bez svesti o tome šta oni sami proživljavaju, a da to itekako može imati veze i sa nama. Stoga gospođa Zorana, koja se često s tugom sećala svoje najmilije drugarice iz detinjstva koja ju je zaboravila po odlasku u Ameriku, opomenuta susretom sa istoimenom čudesnom mladom devojkom, počinje da menja ugao gledanja na to.“

    Mr Milica Jeftimijević Lilić

    Više detalja

    Br.strana: 159

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Književna omladina Srbije

    Šifra: 148238
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 159

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Književna omladina Srbije

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.