• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kako dijete govori ?
    Kako dijete govori ?

    Kako dijete govori ?

    Grupa autora

    OPIS KNJIGE:

    Ovaj priručnik nastao je kao plod dugogodišnjeg rada i iskustva koje je grupa logopeda stjecala kroz rad s djecom u vrtićima grada Zagreba. Namijenjen je prvenstveno roditeljima, kako bi im pomogao u odgovorima na pitanja ili nedoumice vezane za jezično-govorni razvoj djeteta te ih usmjerio u daljnjim postupcima.

    Autorice, priznati logopedi s višegodišnjim iskustvom u radu s poremećajima glasa, jezika i govora u predškolskim ustanovama, na iznimno stručan, ali jasan i popularan način upoznaju javnost s osobitostima urednog jezično-govornog razvoja te kako prepoznati moguća odstupanja u predškolskoga djeteta. Autorice, također, primjereno i jasno daju upute roditeljima kako spriječiti eventualne poremećaje te kako postupati u komunikaciji s djetetom u kojeg se određen poremećaj već pojavio.

    Priručnik se sastoji od osam poglavlja u kojem svaka autorica - profesor logoped, daje prikaz urednog razvoja i opis parametara na koje treba obratiti pažnju kako bi se odstupanje u razvoju glasa, jezika i govora zapazilo na vrijeme i kako bi dijete pravodobno bilo upućeno na logopedsku terapiju.

    PREDGOVOR

    Ovaj priručnik nastao je kao plod dugogodišnjeg rada i iskustva koje je grupa logopeda stjecala kroz rad s djecom u vrtićima grada Zagreba.
    Namijenjen je prvenstveno roditeljima, kako bi im pomogao u odgovorima na pitanja ili nedoumice vezane za jezično-govorni razvoj djeteta te ih usmjerio u daljnjim postupcima. Namijenjen je i odgojiteljima, pedijatrima i ostalim stručnjacima - osobama koji su u neposrednom kontaktu s djecom i ne bave se isključivo govorom, ali su u prilici promatrati i pratiti djetetov cjelokupni razvoj te uočiti zaostajanja i teškoće koje ono možda ima i na području jezično-govornog razvoja.
    Ne moramo biti stručnjaci kako bismo uvidjeli koliko je važan predškolski period djetetova razvoja. Tada se stvaraju bitni temelji za daljnju nadgradnju. U relativno kratkom vremenskom periodu života dijete treba ovladati motoričkom domenom svoga tijela i govorom, doseći određenu razinu spoznajnog, socijalnog i emocionalnog razvoja. Sva područja djetetova razvoja međusobno se isprepleću i u određenoj mjeri utječu jedno na drugo.
    Treba imati na umu da svako dijete ima svoju individualnu razvojnu liniju, no bitno je znati do koje mjere ta linija može odstupati, kada neko odstupanje procijeniti kao zaostajanje ili teškoću, pa sukladno tomu, kada i kako pomoći djetetu u ublažavanju i/ili uklanjanju teškoća.
    U ovom priručniku s logopedskog stajališta promatramo jezično-govorni aspekt djetetova razvoja. Poznato je da je govorno-jezična komunikacija svojstvena isključivo ljudskoj vrsti. Govor je optimalan i najučinkovitiji način primanja i prenošenja informacija, usvajanja novih znanja, sredstvo socijalizacije. Koliko je bitan kazuje činjenica da je danas skoro nemoguće izdvojiti segment života i djelovanja čovjeka u kojem govor i jezik nisu bitan aspekt djelovanja i pokretači razvoja. I danas, bez obzira na napredak tehnologije, govor ipak ostaje osnovno sredstvo komunikacije među ljudima.
    Uredno razvijen govor i jezik preduvjeti su za primjeren razvoj djeteta, za njegovo uspješno školovanje i profesionalno opredjeljenje, a kasnije i za stručno napredovanje. Stoga je naš priručnik doprinos da djetetu najbliži - roditelji, pedijatri i odgojitelji u vrtiću, budu što bolje i na jednom mjestu informirani o procesu ranog govorno-jezičnog razvoja, o poremećajima koji mogu pratiti taj razvoj, mjerama prevencije i važnosti ranog uočavanja teškoća te po potrebi pravovremenog uključivanja djeteta u odgovarajući oblik terapije.

    Više detalja

    Br.strana: 80

    Povez: mek, 16x23 cm

    God.izdanja: 2010.

    Izdavač: Planet Zoe

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 45463
    Cena: 2.750 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 80

    Povez: mek, 16x23 cm

    God.izdanja: 2010.

    Izdavač: Planet Zoe

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.