• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Konzervacija ikona
    Konzervacija ikonaKonzervacija ikona

    Konzervacija ikona

    OPIS KNJIGE:

    Iz recenzija:

    (...) sa velikom radošću pozdravljamo pojavu knjige Jovana Pantića, koja predstavlja veoma profesionalan pristup složenoj problematici konzervacije ikona. Izloženi su osnovni elementi kako uzoraka propadanja ikona i slika na drvetu, tako i karakteristike konstruktivnih i vezivnih elemenata, tehnologije izrade i postupaka tehnološkog ispitivanja i konzervatorskih i restauratorskih radova.
    Dobro dokumentovana ilustracijama, sa iscrpnom stručnom literaturom, knjiga je teorijski i praktični izvor saznanja, koja se odnose i karakterišu ovu vrstu studija, te će biti siguran oslonac i priručnik svim mladim stručnjacima (...)
    Prof. Anika Skovran

    U ovom delu prikazani su nam svi elementi nastanka, propadanja, oštećenja i čuvanja slike na drvetu, odnosno ikone. Pobrojani su problemi sa kojima se susreću konzervatori, metode, tehnike i najmoderniji instrumentarijum koji se koristi za obavljanje ovih intervencija. Izuzetno precizno pobrojane su hemikalije i materijali koji se koriste u konzervaciji. Knjiga "Konzervacija ikona" bila bi poželjna u svakom konzervatorskom ateljeu zato što obiluje podacima neophodnim za konzervatorske intervencije (...)
    Stoga smatram da će priručnik pripomoći da se u buduće umnože ovakva izdanja i da našu konzervatorsko - restauratorsku teoriju i praksu podignu na onaj nivo koju ona inače zaslužuje svojim dosadašnjim rezultima.
    Prof. mr Zvonimir Zeković



    Mr Jovan, Jordana, Pantić, rođen 24. februara 1950. godine u Valjevu, zaposlen u Narodnom muzeju, Beograd, kao muzejski savetnik/ restaurator. Osnovne studije Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu je završio 1976. godine kao diplomirani slikar. Školsko zvanje Magistar umetnosti stekao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu iz oblasti konzervacija slika, 1982. godine. Završio je 1992. godine Recent Methods in the Lining of Paintings, The Getty Conservation Institute and the Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Conservation, Copenhagen, Denmark. Poseduje sertifikat samostalnog međunarodnog predavača iz oblasti savremenih metoda konzervacije slika.
    U zvanje asistenta za predmet konzervacija slika na platnu i drvetu biran je 1989. i 1994. godine, a za docenta 1998. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

    Više detalja

    Br.strana: 132

    Povez: 24 cm

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Akademija SPC za umetnost i konservaciju

    ISBN: 9788686805454

    Dostupnost: POSLE 01.09.2021
    Šifra: 37309
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 132

    Povez: 24 cm

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Akademija SPC za umetnost i konservaciju

    ISBN: 9788686805454

    Dostupnost: POSLE 01.09.2021
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.