• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Logopraktikum: Foneme S, Z, C
    Logopraktikum: Foneme S, Z, C

    Logopraktikum: Foneme S, Z, C

    Dragana Dženopoljac, Danijela Rodić

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača :

    ’’Logopraktikumom foneme S Z C nastavlja seriju praktikuma. Prvi praktikum – Logopraktikum fonema K fonema G je našao svoje mesto u logopedskoj praksi.

    Logopraktikum foneme S Z C prati ideju, koncepciju i strukturu prvog praktikuma i podržava imperativ Logopraktike – praktičnost i primenjivost u svakodnevnom terapeutskom radu. Logopraktikum foneme S Z C je kompletno autorsko štivo koje možete koristiti za stimulaciju razvoja, prevenciju poremećaja i rehabilitaciju govora i jezika.

    Sadržaj praktikuma je formiran radni materijal i odnosi se na terapeutske postupke u sklopu govorno-jezičkog tretmana koji se sprovodi nakon pozicioniranja fonema s, z i c. Logopraktikum foneme S Z C ima nekoliko celina. Prvi deo koji sadrži logatome, rečnik, rečenice i auditivnu diskriminaciju se odnosi na svaku pojedinačnu fonemu tj. na fonemasko-fonološki i leksički jezički nivo. Ostali delovi praktikuma služe za rad na gramatičko-sintaksičkom, semantičkom, pragmatičkom nivou sa ciljem da se stabilizuje i funkcionalno primenjuje pravilan izgovor. To su autorske pesmice i priče u kojima preovlađuju foneme s, z i c, zatim liste antonima, sinonima, komparacije, kao i pitalice i asocijacije koje se odnose na stimulaciju razvoja ili rekonstrukciju narušene jezičke strukture, odnosno, na kognitivni i perceptivni nivo jezičkog funkcionisanja. na kraju praktikuma se nalazi Logoalbum sa ilustracijama naše drage prijateljice, ilustratora i dizajnera, Kresanko Viktorije. Vizuelni sadržaj se koristi za podsticanje imenovanja, razumevanje i za lakše usvajanje novonaučenih glasova, reči i rečenica.

    Praktikum je namenjen logopedima i koristi se za tretman poremećaja izgovora glasova s, z i c, prvenstveno. Svojim sadržajem, odnosno, mnoštvom govorno-jezičkih stimulusa prevazilazi uskostručnu upotrebu i može se koristiti na više načina i u situacijama kada su u pitanju problemi izgovora ili narušenog jezičkog sistema kod dece različitog uzrasta i razvojnih potreba, ali i u rehabilitaciji odraslih osoba sa ciljem da se podstakne i podigne nivo verbalne komunikacije i kvalitet života, uopšte. Zbog svoje jasnoće i preglednosti, mogu ga korisititi i drugi stručnjaci koji se bave govorno-jezičkim razvojem dece – defektolozi, vaspitači, učitelji, ali i roditelji uz stručno uputstvo.

    Nadamo se da će Logopraktikum foneme S Z C zadovoljiti Vaše svakodnevne i specifične potrebe u radu, da će Vam olakšati, ulepšati, ubrzati rad, povećati efikasnost i uspešnost, uz napomenu da upotrebu prilagodite svakom pojedinačnom detetu, kao i Vašem stilu i potrebama u radu.’’

    Više detalja

    Br.strana: 96

    God.izdanja: 2017.

    Izdavač: Udruženje logopraktika Subotica

    ISBN: 9788691908775

    Šifra: 147444
    Cena: 2.750 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 96

    God.izdanja: 2017.

    Izdavač: Udruženje logopraktika Subotica

    ISBN: 9788691908775

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.