• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Mali patent: opravdanost i optimalni model
    Mali patent: opravdanost i optimalni model

    Mali patent: opravdanost i optimalni model

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Mali patent: opravdanost i optimalni model" autora Božidara V. Stojiljkovića bavi se detaljnim razmatranjem pravnog uređenja i prakse malog patenta, instituta koji je, za razliku od standardizovanog patenta, ostavljen na volju nacionalnom zakonodavcu da ga oblikuje. Monografija istražuje ulogu i značaj malog patenta kao sredstva za podsticanje tehničkog stvaralaštva i inovacija, naročito u kontekstu država sa manje razvijenim ekonomijama poput Srbije.

    Autor iznosi kritički osvrt na trenutno stanje malog patenta u Srbiji, ukazujući na potrebu za posvećenijim pristupom regulisanju i zaštiti ovog tipa prava intelektualne svojine. Stojiljkovićeva analiza je utemeljena na opažanju da bi Srbija, kao ekonomski manje razvijena zemlja, trebala da traži mogućnosti za jačanje ekonomskog razvoja ne samo kroz patente, već i kroz manja unapređenja postojećih pronalazaka.

    Knjiga takođe ističe kako su modifikacije malog patenta u Srbiji i sličnim državama podstakle značajan interes za razumevanje njegovog stvarnog i potencijalnog uticaja u sferi promocije inovacija i tehničkog napretka. Iako statistika o broju prijava i priznatih prava ne odražava uvek pravu vrednost malog patenta, autor sugeriše da bi ovaj institut mogao imati veći potencijal od onog koji se trenutno vidi.

    Stojiljković se trudi da složenu materiju prava intelektualne svojine učini pristupačnom i razumljivom za šire obrazovano čitateljstvo, što knjigu čini korisnim resursom ne samo za stručnjake iz oblasti, već i za one koji imaju strpljenje i interesovanje da se dublje upuste u proučavanje ovog važnog pravnog pitanja. Negovani jezik i stil doprinose da "Mali patent: opravdanost i optimalni model" bude pristupačno štivo koje pruža sveobuhvatno razumevanje malog patenta i njegove uloge u savremenom pravnom i ekonomskom okruženju.

    Više detalja

    Br.strana: 156

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Dosije

    ISBN: 9788660474355

    Šifra: 238485
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 156

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Dosije

    ISBN: 9788660474355

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.