• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Moje, tvoje i naše dete
    Moje, tvoje i naše dete

    Moje, tvoje i naše dete

    OPIS KNJIGE:

    Iz Uvoda :

    ’’Tajna

    Ljudi me često pitaju u čemu se krije tajna srećne i uspešne porodice. Porodice u kojoj se svi slažu, u kojoj se svi međusobno podržavaju, u kojoj nema konflikata i problema, u kojoj se niko ne razvodi i u kojoj nikada niko ne mora da odluči kod koga će deca provesti Božić i praznike.

    Moj odgovor je iznenađujuće jednostavan : ’’Nabavite mačku’’.

    Rekao bih da sam osoba koja je jednako pogodna da odgovori na to pitanje kao i bilo ko drugi. Duže od dvadeset godina radim s porodicama, i to s raznoraznim porodicama, iz mnogih zemalja i kultura, sa svakojakim problemima i izazovima. Video sam i dobre i loše primere. Uživam u svom poslu i on je za mene jedna od najlepših privilegija u životu.

    Moram da napomenem da sam veliki zagovornik istine a ne diplomatije kada se radi o davanju saveta o vaspitavanju dece, pa zato uvek preporučujem klijentima da nabave mačku.

    Obično me odmah pitaju da li mačke pomažu deci.

    ’’Iskreno vam kažem da nabavite mačku. Samo mačku.’’

    U tom trenutku roditelji izgledaju kao izduvani balon. Ja sam, međutim, mrtav ozbiljan. U svojoj roditeljskoj praksi odgojio sam dve mačke i dva sina, i verujte mi : s mačkama mi je bilo mnogo lakše. Naša prva mačka zvala se Monti. Nikakvih problema nismo imali s njom. Sada imamo Džerija i - osim što je malo paranoičan i misli da svi hoće da ga ubiju i što ima naviku da hvata guštere i donosi ih u kuću, gde ih zatim pušta - super je mačor. Mi ga hranimo, on spava, nestane na nekoliko sati, uđe u kuću, liže svoj tur, i ponovo spava. Sve je u redu.

    S druge strane, za sinove mi je potrebno malo više vremena i truda. Jedan ima deset, drugi trinaest godina, dakle, život nam je u potpunosti ispunjen. Volim ih najviše na svetu, oni formiraju moj život, daju mu smisao i cilj... ali nekada, pogotovo u onim teškim danima, jednostavno pomislim da bi nam život bio mnogo jednostavniji da smo se zaustavili kod mačke. Naravno, uvek mi je drago što nismo, ali bilo bi neiskreno da ne priznam da jesam pomišljao na jednostavniji, mirniji život samo uz mačku.

    Porodica je čudna stvar. Ona je središte našeg sveta hteli mi to ili ne, i na mnogo načina nas zaokuplja. Ume danam donese gnjavaže, poteškoće i gomilu problema za koje u životu ne biste pomislili da mogu da vas snađu dok ste ranije spokojno sedeli s mačkom u krilu, zamišljajući kako li je to biti roditelj.

    Sve ovo dvostruko važi za modernu porodicu - porodicu današnjice.

    Kada govorim o modernoj porodici, govorim o mnogim različitim varijantama, oblicima, tipovima i otelotvorenjima porodice u ovim užurbanim, komplikovanim i zanimljivim vremenima u kojim igrom slučaja i sudbine živimo. Među njima su i ’’mešovite porodice’’, ’’usvojiteljske porodice’’, ’’rekonstituisane porodice’’ i svakakve ostale, nazovite ih kako god : govorim o svim vrstama porodica.

    Kada to kažem, možda vas iznenađuje činjenica da moderna porodica zapravo i nije toliko moderna. Naime, mnogo smo naučili izučavajući velike zube i testise majmuna, jer smo saznali činjenice o ljudskoj porodici koje ne samo što su izuzetno zanimljive već su i naročito korisne.

    No, o tome ćemo u Poglavlju 1. (...)’’

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 295

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2017.

    Izdavač: Psihopolis

    ISBN: 9788664230421

    Šifra: 138547
    Cena: 1.265 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 295

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2017.

    Izdavač: Psihopolis

    ISBN: 9788664230421

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.