• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Nesavršeni, a sretni: Kako se osloboditi bremena perfekcionizma
    Nesavršeni, a sretni: Kako se osloboditi bremena perfekcionizma

    Nesavršeni, a sretni: Kako se osloboditi bremena perfekcionizma

    OPIS KNJIGE:

    Bečki psihijatar, neuroznanstvenik svjetskoga glasa i psihoterapeut Raphael Bonelli u ovoj nam knjizi, na stručan, suosjećajan i humorističan način, pripovijeda istinite pripovijesti o slučajevima iz vlastite prakse: o „odbjegloj nevjesti“, o bespomoćnome hohštapleru, o problematičnim genitalijama, nesavladivome strahu od ispita, opasnim ljubavnim pismima, nametljivoj punici, zamkama Adonisova kompleksa, o „slonovskim bedrima“, „najužemu struku“ i „najvećim grudima“, o imaginarnim bolestima i mnogim drugim životnim nezgodama pacijenata koji su se zapleli u opsesiju ljepotom, mršavljenjem, postignućima, uspjehom i zdravljem. Na temelju tih dojmljivih životnih priča i sveobuhvatnih psiholoških znanstvenih uvida dr. Bonelli pokazuje kako uistinu prihvatiti sebe i svoju nesavršenost te kako ostvariti zdrav i autentičan životni napredak.

    Teško podnosite vlastite pogreške i slabosti? Stalno vas prati osjećaj krivnje da niste dovoljno dobri ili da niste dovoljno dobro obavili neki posao? Nezadovoljni ste vlastitim izgledom i vrtite se u krugu vlastitih očekivanja, uzastopnih neuspjeha i razočaranja sobom ili drugima? Bojite se donošenja odluka i odgađate preuzimanje obveza? U ovoj knjizi saznajte kako prepoznati breme perfekcionizma koje nam je suvremeno doba nametnulo, kako ga se osloboditi te kako ga razlikovati od zdrave samokontrole i želje za uspjehom.

    Bilo to u obrazovanju, braku ili na poslu, uvijek želimo da sve što činimo bude besprijekorno i da pritom što bolje izgledamo. Ali često, nažalost, ne uspijevamo udovoljiti zahtjevima koje stavljamo pred sebe. Suočivši se tako s vlastitom nesavršenošću, osjećamo pritisak bremena perfekcionizma.
    Perfekcionizam, ta psihološka mješavina životnih laži i strahova, krivih ambicija i svakojakih pretjerivanja, moderna je bolest našega doba, tvrdi ugledni bečki psihijatar i psihoterapeut, dr. Raphael M. Bonelli u svojoj briljantnoj knjizi Nesavršeni, a sretni.
    Opisujući na temelju više od 70 istinitih i vrlo dojmljivih životnih priča iz vlastite liječničke prakse koji nas nesvjesni stavovi mogu pretvoriti u perfekcioniste te kako perfekcionisti dišu, on istodobno pokazuje i put oslobođenja od te tako česte duševne nevolje.
    Sretni su samo oni ljudi koji, u svoj svojoj nesavršenosti, nedostatnosti i osrednjosti, prihvaćaju same sebe, ističe dr. Bonelli nudeći ovom knjigom vrlo primjenjiv psihološki vodič do prihvaćanja vlastite nesavršenosti, a time i do sretnijega života.


    Knjiga za svakoga tko želi promijeniti životnu perspektivu i treba mu poticaj za to.

    Myself


    „Pomiriti se s vlastitim slabostima siguran je put do sreće“, zaključak je ove knjige koja je čitatelju velika pomoć na tome putu.

    Der Standard

    Više detalja

    Br.strana: 280

    Povez: tvrdi sa povezom

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Verbum, Split

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532357554

    Dostupnost: Isporuka za 3 do 4 nedelje
    Šifra: 222003
    Cena: 4.190 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 280

    Povez: tvrdi sa povezom

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Verbum, Split

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532357554

    Dostupnost: Isporuka za 3 do 4 nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.