• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Nina Simone, roman
    Nina Simone, roman

    Nina Simone, roman

    OPIS KNJIGE:

    Iz recenzije:

    ’’Nina Simone’’, roman fikcionalno je djelo, inspirirano životom Eunice Kathleen Waymon (1933-2003), američke glazbenice poznate u cijelom svijetu pod umjetničkim imenom Nina Simone.

    Priča o slavnoj pjevačici, koja je posljednje godine života proživjela na jugu Francuske, složena je od više glasova, više pripovjedačkih perspektiva i vremenskih dionica. U pogon su uključene sve narativne instance, od objektivnog, sveprisutnog naratora do autorskih upada, koje se često izmjenjuju, nadopunjuju i ponavljaju. Tu su i umetnuti dokumenti poput novinskih intervjua, vijesti, plakata i diploma te neizostavna glazba, ali i snovi i buncanja. Svi ti komadići događaja sažimaju vrijeme i bujice riječi u preglednu i napetu, gotovo filmsku biografiju vedette od njenih prvih nastupa u noćnim klubovima Atlantic Citya do počasnih doktorata na američkim sveučilištima, od neuspjela upisa na Institut Curtis do nastupa na najprestižnijim svjetskim pozornicama, od prvih znakova duševne poremećenosti do straha od telefonskog poziva vlastite kćeri s kojom ne razgovara deset godina…

    Čitatelja u svijet velike umjetnice uvodi Ricardo, Filipinac koji u potrazi za kakvom-takvom zaradom dolazi u njezin dom na Azurnoj obali. Ono što zatječe upućuje na zaključak da čovjeka samo velika nevolja tjera na prihvaćanje posla pomoćnog radnika u tom ambijentu. Usprkos nelagodi koja “visi u zraku” i uvjeravanjima susjeda da je u Nini Zlo i da “nitko ne zna je li to vrag na djelu ili joj je jednostavno mozak poremećen”, Ricardo prihvaća izazov i svojom krotkošću ubrzo osvaja hirovitu gazdaricu. Čitatelju se isprva čini da je Nina Simone u novome radniku našla idealnog slušatelja, no ubrzo se ispostavi da je to tek početni korak u njihovu dubokom, sudbinskom zbližavanju.

    Izlažući svoje životne traume – od propalih brakova do problema s alkoholom – Nina je svojega pouzdanika istodobno učila da se nosi s nesrećom, odnosno da u nesreći nalazi neki drugi, viši smisao. No slijed događaja neće ići u prilog umjetnici koja je svu svoju energiju usmjerila u povratak na scenu nakon godina krize i bolesti.

    Više detalja

    Br.strana: 232

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Disput

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 78-953-260-216-6

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 157450
    Cena: 3.048 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 232

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Disput

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 78-953-260-216-6

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.