• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom
    Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom

    Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom

    Elmir Ramić, Zlatko Glavinić

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    ’’Dugogodišnji Federalni tržni inspektori Elmir Ramić i Zlatko Glavinić su autori knjige „Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom“ u kojoj se na sustavan i sveobuhvatan način sa različitih aspekata obrađuje materija obavljanja trgovinske djelatnosti u Federaciji BiH.

    Knjiga se sastoji se od 14 poglavlja u kojima se obrađuje i na jasan i koncizan način sa različitih gledišta izlaže materija obavljanja trgovinske djelatnosti u Federaciji BiH prilagođen široj čitalačkoj publici, a prvenstveno trgovcima i onima koji to žele postati. Autori su kod pripreme knjige konzultirali veliki broj izvora i referenci, koje su pobrojane u posebnom dijelu ove knjige, što ukazuje na dodatnu vrijednost ovog djela, te također ukazuje na sustavan i sveobuhvatan pristup koji su autori imali kod pripreme ove knjige.

    U ovoj knjizi autori su dali odgovore na mnoga pitanja u području trgovanja počevši od toga koji se sve zakonski propisi odnose na djelatnost trgovine, uz koje uvjete i na koji način se može obavljati djelatnost trgovine? Tko sve mora imati ispunjene minimalne tehničke uvjete za obavljanje djelatnosti trgovine? Šta spada u prodaju izvan prodavnica i koji uvjeti pritom moraju biti zadovoljeni? Koje su obaveze pravnih lica koja obavljaju djelatnost trgovine putem automata, pokretne prodaje i prigodne prodaje? Koje su obaveze trgovaca koji obavljaju internetsku trgovinu (web-shop)? Često je u praksi prisutno neznanje u vezi sa obavezama takvih trgovaca, te koji uvjeti moraju biti zadovoljeni kako bi se navedena djelatnost obavljala u skladu sa zakonskim propisima. Koje isprave o zaduženju robe trgovac mora imati? Što se podrazumijeva pod nepoštenim trgovanjem? Koja su prava potrošača u trgovini na malo? Kako se reklamira proizvod sa nedostacima? Kakva je odgovornost trgovaca za nedostatke na robi, te postupak dokazivanja nedostatka na robi? Kako je potrebno definirati cijenu u trgovini? Što je to akcijska prodaja, a što rasprodaja, te što se smatra sezonskim sniženjem? Koji su zahtjevi u vezi sa ambalažom prilikom obavljanja djelatnosti trgovine? Kako postupati sa predujmovima? Kako i kada postupati s garancijama u garancijskim rokovima? Što je potrošački ugovorni odnos? Što se smatra nepoštenom poslovnom praksom trgovca prema potrošaču? Kako deklarirati tekstilne proizvode, kako predmete opće upotrebe, a kako lijekove? Kako obavljati trgovinu na veliko i trgovinu na malo iz jednog prostora? Tko je trgovac pojedinac i koja su njegova prava i obaveze? Što mora biti sastavni dio popratne dokumentacije za robu koja se nalazi u prometu?’’

    Više detalja

    Br.strana: 200

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Finra, BIH

    Zemlja porekla: Bosna i Hercegovina

    ISBN: 978-9926-8185-1-7

    Dostupnost: Isporuka za dve do tri nedelje
    Šifra: 188875
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 200

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Finra, BIH

    Zemlja porekla: Bosna i Hercegovina

    ISBN: 978-9926-8185-1-7

    Dostupnost: Isporuka za dve do tri nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.