• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++
    Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++

    Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++

    OPIS KNJIGE:

    Najkompletniji udžbenik na našem jeziku za objektno orijentisano programiranje (OOP) i jezik C++. Pogodan je za sve koji žele da se po prvi put upuste u novu metodologiju pisanja softvera i najpopularniji programski jezik, kao i za one koji već o tome nešto znaju jer su u knjizi rasvetljene sve tajne ovog jezika.

    Na lagan i postupan način knjiga uvodi čitaoca u osnovne principe objektno orijentisanog programiranja i jezika C++, kao modernog sredstva za realizaciju softvera. Prikazuje i objašnjava sve detalje jezika, kako bi čitalac bio sposoban da analizira i najsloženije tuđe programe i biblioteke klasa, kao i da piše kompleksne sopstvene programe u bilo kom okruženju. Prikazan je jezik u celini, tako da knjigu može čitati i onaj ko uopšte ne poznaje jezik C. Knjiga sadrži i prikaz jedne objektne metodologije. Na nizu primera objašnjavaju se naprednije tehnike programiranja na jeziku C++. Iako su objašnjenja jasna, postupna i detaljna, nivo izlaganja je izuzetno visok.
    Knjiga je namenjena profesionalnim programerima i svima onima koji žele da povećaju produktivnost u projektovanju i pisanju velikih softverskih paketa. Ona nije udžbenik iz programiranja, već polazi od pretpostavke da čitalac zna osnovne pojmove tradicionalnog, strukturiranog programiranja i jezika, kao što je, na primer, Pascal. Ipak, knjiga je kompletan uvod u OOP i jezik C++.

    I Deo: Uvod u objektno orijentisano programiranje i jezik C++
    Prvi deo knjige sasvim laganim tempom, na krajnje jednostavnim i očiglednim primerima objašnjava suštinu pojmova i osnovne principe OOP-a: apstrakciju (klase i objekte), enkapsulaciju, nasleđivanje i polimorfizam, kao i koncept preklapanja operatora u jeziku C++. Prvo se iznose razlozi za uvođenje objektnih koncepata, a zatim i njihovo značenje, sa osloncem na jezik C++ kao sredstvo za njihovu realizaciju. Primeri su pisani tako da istaknu i da detaljima sintakse jezika ne prikriju suštinu prikazanih koncepata. Može se reći da prvi deo predstavlja brz i lagan pregled kompletnog jezika C++.

    II Deo: Koncepti jezika C++ koji nisu objektno orijentisani
    U drugom delu knjige opisani su delovi jezika C++ koji nisu u direktnoj vezi sa OOP-om. Ovi delovi su uglavnom preuzeti iz jezika C, ali ima i onih koji su potpuno novi. I jedni i drugi su sasvim detaljno prikazani. Opisani su osnovni pojmovi jezika, organizacija programa i povezivanje, pretprocesor, ugrađeni tipovi (uključujući i reference), deklaracije, operatori, izrazi, naredbe i funkcije.

    III Deo: Objektno orijentisani koncepti jezika C++
    Ovo je najveći deo knjige, jer detaljno opisuje sve objektno orijentisane koncepte jezika C++. Prvo se izlažu delovi vezani za klase: pojmovi apstrakcije i enkapsulacije, članovi i objekti klase, prava pristupa, pokazivači na članove klase, statički članovi klase, konstruktori i destruktori. Opisani su koncepti vezani za preklapanje operatora, naslđivanje i polimorfizam. Prikazani su i svi detalji generičkog mehanizma (šabloni) i obrade izuzetaka delova koji su u jezik uvedeni tek u novijim verzijama.

    IV Deo: Uvod u objektno orijentisano projektovanje
    Opisan je stil pisanja programa na jeziku C++. Dati su praktični saveti i programerske tehnike koje se mogu smatrati naprednim u pisanju kvalitetnog softvera. Ukratko je objašnjena i jedna objektna metodologija projektovanja, kako bi čitalac bio u potpunosti obučen da samostalno projektuje i realizuje i najsloženije softverske pakete.

    Prilozi
    Prilozi su poseban kvalitet knjige. Data je gramatika jezika C++. Dati su mnogi zbirni pregledi složenijih i važnijih delova jezika, u vidu tabela, algoritama i sematskih prikaza koji pomažu u razumevanju. Na kraju, priložen je i rečnik engleskih termina, kako bi čitalac bio u stanju da prati stranu literaturu i ovu knjigu.

    Više detalja

    Br.strana: 480

    Povez: 16x23 cm

    God.izdanja: 1995.

    Izdavač: Mikro knjiga

    ISBN: 86-7555-037-5

    Šifra: 49360
    Cena: 1.100 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 480

    Povez: 16x23 cm

    God.izdanja: 1995.

    Izdavač: Mikro knjiga

    ISBN: 86-7555-037-5

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.