• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Obojica na kraju umiru
    Obojica na kraju umiruObojica na kraju umiru

    Obojica na kraju umiru

    OPIS KNJIGE:

    Odlomak :

    ’’„Ljudi se možda rode u nekoj porodici, ali u prijateljstva se sami upuštaju. Onda shvatamo da neka od njih treba da ostavimo za sobom. Ona druga su vredna svakog rizika.”

    Iz recenzije :

    ’’Upečatljiva, divna i nezaboravna priča o gubitku, nadi, i iskupljujućoj moći prijateljstv

    Loren Oliver, autorka bestselera Pre nego što odem

    Petog septembra Mateo Torez i Rufus Emeterio dobijaju poziv iz Agencije za objavu smrti - to je dan kada će obojica umreti.

    Oni se ne poznaju, ali žele da steknu novog prijatelja na svoj Poslednji dan - a postoji i posebna aplikacija za to : Poslednji prijatelj. Proživeće ceo život za samo jedan dan...

    Dragi čitaoče,

    Uvek sam pisao iz ličnog iskustva, i u tom smislu Obojica na kraju umiru nije nikakav izuzetak. Ipak, za razliku od moja prva dva romana, u ovoj knjizi zaplet nije isprepletan s ličnim iskustvima, već je nastao kao plod mog neiskustva. Ja jesam mlad, ali sam več propustio da uživam u mnogo godina svog života. Protraćio sam mnogo vremena jer sam bio probirljiv, jer nisam izražavao sopstveno mišljenje i lagao sam umesto da gradim duboke prijateljske odnose, i jer se nisam „autovao”* do devetnaeste godine, i nisam prišao mnogim simpatičnim frajerima u podzemnoj, i nisam pevao pred prijateljima jer imam užasan glas, i ko zna šta sve još.

    Tek dok sam pisao ovu knjigu postao sam odvažniji, inspirisan dečkom koji je rušio svoje zidove, ciglu po ciglu, sve dok se nije oslobodio mnogih svojih nesigurnosti i strahova; i inspirisan još jednim dečkom, koji je ispravio moje greške kako bih postavio stvari na svoje mesto dok je još vreme. Probao sam krokodila, i nikada više neću. Spreman sam da se suočim s vama i branim svoje mišljenje. Govorim istinu, čak i kada je neprijatna, i znam da iz toga može da se rodi čvrsto prijateljstvo. Otvoren sam apsolutno prema svima, uključujući što je možda i najvažnije svakog studenta u konzervativnim državama koje obilazim, bez obzira na to koliko će zbog toga besnetiniihovi roditelji. Nisam prilazio simpatičnim frajerima u podzemnoj, ali jesam napravio prvi korak s gostom mOg cimera koji nije prestajao da flertuje sa mnom, a sada mi je dečko. Pevao sam s autorima romana za mlade u karaoke baru u tri sata ujutru i zvučao užasno, ali sam biosrećan.

    Iskreno verujem da treba da živimo svoje živote odmah, i to punim plućima, jer za razliku od likova iz ove knjige ne znam koliko mi je još preostalo vremena na ovom svetu. A ne znate ni vi. Zato ne čekajte previše da postanete to što želite da budete sat otkucava.

    Više detalja

    Br.strana: 300

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Publik Praktikum

    ISBN: 9788660355937

    Šifra: 135701
    Cena: 899 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 300

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Publik Praktikum

    ISBN: 9788660355937

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.