• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ožiljak - dignum memoria
    Ožiljak - dignum memoria

    Ožiljak - dignum memoria

    OPIS KNJIGE:

    Ožiljak - dignum memoria autora Borisa Krševa je duboka i iskrena hronika događaja iz perioda 1991. godine, tokom boravka na ratištu u Hrvatskoj. Iako je prošlo više od tri decenije od tih događaja, priča koju nam Kršev donosi i dalje zrači aktuelnošću.

    Rat je strahota i trauma, bez obzira na način na koji se o njemu piše, ne može se ublažiti ili ulepšati. Međutim, Boris Kršev nam pristupa temi ratnih događaja s velikom smirenošću, bez potrebe za senzacionalizmom. On nas vodi kroz priču o ratu na način koji odiše autentičnošću i dubinom. Lako bi bilo podići tenzije i uzburkati strasti, ali Kršev nam pruža priču koja je daleko više od toga. Ona je tiha, ali duboka, pomažući nam da razumemo duboke slojeve ljudskog iskustva tokom rata.

    Ova hronika, koja podseća na dela velikih pisaca poput Hemingveja i Remarkea, nudi nam mikroskopski prikaz ratnih događaja. Kršev se služi konciznim rečenicama i bogatom intonacijom kako bi stvorio autentičan osećaj. Ovo nije priča o herojstvu ili slavi, već o besmislenoj potrošnji života i ljudima koji su se našli usred tog strašnog iskustva.

    Kršev nas vodi kroz tišinu čije podmukle pukotine kriju mnoge eksplozivne naprave, neizvesnosti i noći koje podsećaju na sobe sa gvozdenim krevetima, iznad kojih lebde strahovi i nade. Ovo je priča o ocu koji se pita hoće li ostati živ kako bi svom dvogodišnjem sinu ostavio oporuku koju će nositi sa sobom, sakrivenu u džepu pantalona, pod nazivom Ožiljak. Svako poglavlje ove knjige je refren za sebe, ispunjeno odjekom sećanja, podsećajući nas na gorke priče Lazara K. Lazarevića.

    Ožiljak - dignum memoria je knjiga koja će vas duboko dirnuti i naterati vas da razmislite o istini i suštini rata, o ljudima koji su ga prošli i o njihovim ožiljcima, kako fizičkim, tako i emocionalnim. Boris Kršev nam donosi nezaboravnu priču koja će ostati urezana u sećanju čitaoca.

    Više detalja

    Br.strana: 208

    Povez: broširano

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 9788672641042

    Šifra: 235381
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 208

    Povez: broširano

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 9788672641042

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.