• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Pčelarstvo i veterinarsko-medicinska praksa
    Pčelarstvo i veterinarsko-medicinska praksa

    Pčelarstvo i veterinarsko-medicinska praksa

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Pčelarstvo i veterinarsko-medicinska praksa" autora dr Kazimira B. Matovića predstavlja izuzetno vredan resurs u oblasti pčelarstva, kombinujući duboko znanje o veterinarskim aspektima i praktičnim pristupima u pčelarstvu.

    Objavljena od strane izdavačke kuće Partenon, ova knjiga se svrstava među najbolja dela namenjena kako profesionalcima tako i ljubiteljima pčelarstva.

    Sadržaj knjige detaljno pokriva širok spektar tema, počev od uloge i značaja medonosnih pčela u održavanju biodiverziteta i ekosistema, preko zakonskih osnova pčelarstva, do bolesti koje pogađaju pčelinje zajednice i načina njihovog lečenja. Autor takođe ističe važnost pčelarstva u poljoprivredi, naglašavajući kako koristi od pčelarstva značajno prevazilaze same pčelarske dobiti, unapređujući kvalitet i kvantitet useva kroz oprašivanje koje vrše medonosne pčele.

    Dr Matović detaljno opisuje različite bolesti koje mogu zadesiti pčelinje zajednice, uključujući parazitske, bakterijske, gljivične i virusne bolesti, kao i potencijalne štetočine i rizike od trovanja pčela. Osim toga, autor se bavi i problematikom (zlo)upotrebe antibiotika u pčelarstvu, što je izuzetno važno u kontekstu očuvanja zdravlja pčelinjih zajednica i prevencije otpornosti na antibiotike.

    Jedan od ključnih segmenata knjige odnosi se na nestajanje pčelinjih zajednica, fenomen koji ima globalni značaj i predstavlja ozbiljan ekološki problem. Razmatranje uzroka i posledica ovog problema doprinosi boljem razumevanju i potrebi za hitnim delovanjem u cilju očuvanja pčela.

    Knjiga takođe sadrži praktične savete o dobrom pčelarskom postupanju, upravljanju pčelinjacima, proizvodnji pčelinjih proizvoda i njihovom pakovanju i slanju u laboratorije. Svaki segment je obogaćen relevantnim i praktičnim informacijama koje mogu pomoći u efikasnom i odgovornom upravljanju pčelinjim zajednicama.

    "Pčelarstvo i veterinarsko-medicinska praksa" dr Kazimira B. Matovića je ne samo teoretski priručnik, već i praktični vodič koji omogućava čitaocima da primene naučene koncepte u realnim situacijama, čime se doprinosi održivosti i prosperitetu pčelarstva kao ključne komponente ekološke i ekonomske stabilnosti.

    Ova knjiga je, stoga, neprocenjiv izvor znanja za sve one koji se profesionalno ili iz ljubavi bave pčelarstvom.

    Više detalja

    Br.strana: 204

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partenon

    ISBN: 9788671579858

    Šifra: 238283
    Cena: 1.980 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 204

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partenon

    ISBN: 9788671579858

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.