• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Planina koja me je volela: Bostonske i druge priče
    Planina koja me je volela: Bostonske i druge priče

    Planina koja me je volela: Bostonske i druge priče

    Milan Pajević, Miodrag Pajević

    OPIS KNJIGE:

    Otac i sin, Miodrag i Milan Pajević, predstavljaju knjigu koja sadrži njihovu elektronsku prepisku vođenu tokom dvadeset godina.
    Prepiska počinje godinu dana nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma kojim je završen rat u Bosni i koji je implicirao priznanje BiH, Hrvatske i SR Jugoslavije. Prepiska je zapravo pozadina za arhetipsku priču, priču o odnosu oca i sina. Otac i sin prirodno su potekli u različitim generacijama, imaju različita iskustva i različite intezitete iskustva - otac bi trebalo da bude mudriji, sin hrabriji.
    Čitalac knjige stiče utisak da na neki način poznaje oca i sina, zna u najmanju ruku o čemu bi s njim mogao da razgovara uz čaj, kafu ili nešto žestoko.

    Iz Pogovora:

    „Miodrag i Milan Pajević su sin i otac, a ova knjiga predstavlja izbor iz njihove elektronske prepiske vođene i evocirane tokom dvadeset godina i ispisivane na različitim kontinentima. Već i iz ovog najkraćeg mogućeg sinopsisa biva jasno da je reč o knjizi koja otvara prostor za gomilu toga zanimljivog. Najpre, zanimljiva su vremena. Prepiska počinje jedva godinu dana nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je završen rat u Bosni kao najkrvavija deonica ratnog raspada Jugoslavije i koji je implicirao međusobno priznanje BiH, Hrvatske i SR Jugoslavije.

    […]

    Sav ovaj istorijski i tehnološki okvir zapravo je samo pozadina za arhetipsku priču, priču o odnosu oca i sina, priču koja je jedan od onih mitskih temelja na kojima počiva civilizacija. Otac i sin su prirodno potekli u različitim generacijama, imaju različita iskustva i različite intezitete iskustva, otac bi poslovično trebao biti mudriji, sin bi poslovično trebao biti hrabriji, ali te stvari se dodiruju i preklapaju. Knjige prepiske, čak i unutar čisto literarnog žanra epistolarnog romana su to uspešnije što su bolje uhvatile različitost glasova koji učestvuju u prepisci. Ta se različitost u ovoj knjizi oseća na prvi pogled, na prvi dah.

    […]

    Čitalac ’’Planine koja me je volela’’ stiče utisak da na neki način poznaje i Milana Pajevića i Miodraga Pajevića, zna u najmanju ruku o čemu bi s njima mogao da razgovara uz kafu, čaj ili nešto žestoko. Ovo je knjiga koju će čitaoci da vole, to je nešto što mi kaže moje vlastito čitalačko iskustvo, a teško da jedna knjiga može da ima veću ambiciju. Ima hrabrosti u pokušaju da se privatna prepiska podeli s nepoznatim čitaocima, a ovakav utisak je, između ostalog, i nagrada za tu hrabrost.“

    Muharem Bazdulj

    Više detalja

    Br.strana: 188

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    Šifra: 125538
    Cena: 500 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 188

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.