• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Poštarska bajka
    Poštarska bajkaPoštarska bajka

    Poštarska bajka

    OPIS KNJIGE:

    Draga djevojčice / dragi dječače!

    Raduje nas što Te čitateljska znatiželja dovodi u društvo Poštarske bajke. Vjerujemo da je i Tebi poštar donio neku pismenu obavijest, možda neki paketić ili pisamce. Sjećaš li se kako je to u Tebi izazvalo uzbuđenje, radostšto netko misli ili brine o Tebi. Poštar je čest i viđen posjetitelj svih domova. Njegovu poštu svi dočekuju s veseljem ili strahom, ovisno o tome kakve vijesti očekuju. Čitajući Poštarsku bajku upoznat ćeš kako svoj posao doživljava poštar, kakve mu brige zadaju korisnici njegovih usluga i koliko je sretan kada nekome donese radosnu vijest.

    0 djelu

    Svrstavši u Poštarsku bajku patuljke, pisac je priču pretvorio u bajku, kako i u naslovu navodi. Bajka je zanimljiva priča u kojoj uz stvarne likove postoje i nestvarni. Nestvarni likovi imaju sposobnosti koje Ijudi ne posjeduju te im tako pomažu u rješavanju problema. Uz stvarne službenike poštanskog ureda i poštara Kolbabu, u ovoj se bajci pojavljuje zanimljivo društvo čovječuljaka, gnoma ili patuljaka koji posebnim sposobnostima otkrivaju vrijednost pisama osjećajući dodirom toplinu kojom zrače.

    Tema, sadržaj i ideja djela

    Poštarska bajka govori o sudbini pisma bez adrese koju je pošiljatelj zaboravio napisati. Sudbina takvog pisma je ostati neisporučeno u poštarskom uredu. Kako je poštar Kolbaba poznavao poštanske patuljke, oni su prema toplini pisma otkrili kako je to pismo vrlo vrijedno jer u njemu mladić Francek priznaje svoju najiskreniju Ijubav djevojci Marici. Saznavši za vrijednostpisma, poštar Kolbaba neumornogodinu dana obilazi sela igradove u Češkoj, ali ne nalazi Maricu koja očekuje pismo od Franceka.

    Slučaj je htio da umornog Kolbabu poveze automobil s vrlo tužnim vozačem Franjom Svobodom koji već godinu dana očekuje važan odgovor na pismo koje je poslao. Tu priča kreće sretnom kraju.

    Pričajući ovu bajkovitu priču pisac je htio pokazati koliko je komunikacija među Ijudima važna i kako utječe na njihove živote.

    Uspoređujući sadržaje pisama s vrijednošću igraćih karata, patuljci ih razvrstavaju od bezvrijednih do asa u hercu ili najvrednijeg pisma koje čovjek može primiti ili poslati. Što pismu daje vrijednost, vjerojatno naslućujete, a tekst bajke o tome najlepše govore

    Više detalja

    Br.strana: 40

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Katarina Zrinski

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532362510

    Dostupnost: isporuka za 5 do 6 nedelja
    Šifra: 131003
    Cena: 2.550 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 40

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Katarina Zrinski

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532362510

    Dostupnost: isporuka za 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.