• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Predator
    Predator

    Predator

    OPIS KNJIGE:

    Na naslovnu priču zbirke Predator Vladimir Arsenijević je na različite načine nadovezao ostale priče i tako stvorio romanesknu celinu koja suočava čitaoca s opakom komadinom vrlo savremenog sveta u kome je sve globalno povezano: Kurd iz grada Halabje Nihil Musa, TV-zvezda na svom zalasku Oahu Džim, proterani Albanac s Kosova panker Dren Kastrati, bosanski džanki Hasan Halilović Dambo, prečasni Padraig O'Neill, irački islednik, beogradski mangupi i berlinski anarhisti. Arsenijevića pri tom više opčinjava lokalno, nesvodljivo i različito, nego globalna uravnilovka. Govor njegovih likova sa svih strana sveta protkan je frazama na maternjem im jeziku (što nimalo ne otežava čitanje), a priče donose i lep popis lokalnih jela, namirnica i običaja. I jednog kanibala, spomenutog nihilističnog Nihila Musu, kao i prosvećeni gastronomski hedonizam, diktature, prvomajske demonstracije, ljubav, politiku, opsesije, narkomaniju, književnost... Knjige Vladimira Arsenijevića prevedene su do sada na dvadesetak svetskih jezika. Ovo izdanje, čiju svetsku premijeru imate priliku da čitate, uverljivo pokazuje zašto.
    Kruno Lokotar Vladimir Arsenijević rođen je 1965. godine u Puli. Književnik je, prevodilac, urednik i publicista. Svoj prvi roman U potpalublju (koji je ujedno i prvi deo predviđene tetralogije Cloaca Maxima) objavio je 1994. godine. Za tu knjigu dobio je NIN-ovu nagradu za roman godine kao njen najmlađi dobitnik ikad, a knjiga U potpalublju je do sada jedini debi-roman kojem je dodeljena ova ugledna nagrada. Roman U potpalublju preveden je na ukupno dvadeset jezika, a pozorišna predstava koja je po ovom romanu nastala u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta u režiji Nikite Milivojevića, proglašena je za najbolju 1996. godine i nagrađena Sterijinom nagradom. Godine 1997. objavio je roman Anđela - drugi deo ciklusa Cloaca Maxima. Od maja 1999. do septembra 2000. boravio u gradu Meksiku gde je svirao s internacionalnim teksaško-britansko-srpskim pank bendom Los Armstrings. Los Armstrings 2000. objavljuju svoj prvi i jedini nosač zvuka, Wanderlust u izdanju novosadskog UrbaNS-a. Iste godine izlazi Arsenijevićeva treća knjiga MEKSIKO ratni dnevnik, a 2004. godine objavljuje ilustrovani roman Išmail koji nastaje u saradnji sa strip crtačem Aleksandrom Zografom. Od septembra 2000. do marta 2007. godine radi kao urednik u izdavačkoj kući Rende. Od septembra 2008. godine radi kao urednik u izdavačkoj kući V.B.Z. Beograd. Redovni je kolumnista beogradskog dnevnog lista Politika kao i nekoliko drugih novina i časopisa na prostoru bivše Jugoslavije. Bavi se i prevođenjem s engleskog jezika. Živi u Beogradu.

    Više detalja

    Br.strana: 248

    Povez: mek

    God.izdanja: 2009..

    Izdavač: Samizdat B92

    ISBN: 978-86-7963-323-1

    Šifra: 21486
    Cena: 712 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 248

    Povez: mek

    God.izdanja: 2009..

    Izdavač: Samizdat B92

    ISBN: 978-86-7963-323-1

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.