• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Primijenjena kozmetika
    Primijenjena kozmetikaPrimijenjena kozmetikaPrimijenjena kozmetika

    Primijenjena kozmetika

    Esma Halepović Đečević, Dinko Kaliterna

    OPIS KNJIGE:

    Udžbenik je namijenjen učenicima koji se obrazuju za zanimanje medicinskog kozmetičara s četverogodišnjim programom u strukovnim školama. Knjiga sadrži i osnove kozmetike koje prate nastavni plan i program iz predmeta Osnove kozmetike u obrtničkim strukovnim školama koje obrazuju kozmetičare s trogodišnjim programom, pa je udžbenik namijenjen i učenicima tih škola.
    Udžbenik sadržava 38 poglavlja; započinje poglavljem o ciljevima izučavanja kozmetike, u kojemu je očito da je pristup kozmetici multidisciplinaran, a nakon srednjoškolskoga strukovnog obrazovanja omogućuje kozmetičarima usavršavanje u različitim segmentima primjene kozmetike. Praktično iskustvo i znanstvene spoznaje na području medicine i tehnoloških znanosti danas otvaraju mogućnosti novoga interdisciplinarnog pristupa njezi i uljepšavanju lica i tijela.

    Cilj izučavanja primijenjene kozmetike

    Esma HalepovićĐečević

    Izučavanjem primijenjene kozmetike stječu se nove spoznaje koje je potrebno, uz stečene vještine u praktičnom radu, primijeniti u kozmetičkom salonu. Predmet izučavanja je prepoznavanje i utvrđivanje tipova kože, zatim utvrđivanje promjena na koži radi individualnog pristupa i procjene mogućnosti i zahtjeva klijenta.

    Izučavanje temeljne medicinske znanosti anatomije omogućuje suvremenom kozmetičaru da s razumijevanjem shvati kožu kao organ s brojnim funkcijama. Poznavanje osnova kliničke grane dermatovenerologije omogućuje prepoznavanje različitih promjena na koži i procjenu intervencija koje su kozmetičarima dopuštene, ali i razumijevanje nedopuštenih postupaka (sl. 1-1. i 1-2.).

    Poznavanjem nastanka i prijenosa infekcija, pravilnom pripremom instrumenata i uređaja u svakodnevnom radu te higijenskim zaštitnim mjerama (dezinfekcijom i sterilizacijom instrumenata) mogu se spriječiti komplikacije u radu.
    Primijenjena kozmetika usko je povezana s temeljnim znanjima koja se stječu u predmetu kozmetologija. Upoznavanje s pripravcima prirodnog podrijetla, kao što su maslinovo ulje, biljne droge, eterična ulja, sintetični pripravci te primjena pigmenata u kozmetici, steći će se osnovna znanja o kozmetičkim pripravcima koji sadržavaju te sastojke, kao i poznavanje novijega termina kozmeceutika. Tako stečeno znanje pomoći će kozmetičaru u davanju ispravnih savjeta vezanih uz higijenu, njegu i zaštitu kože.

    Uljepšavanjem osobnog izgleda stječe se samopouzdanje koje je važno u svakodnevnom životu, a posebice u profesijama povezanim uz javne nastupe, kao što su televizija, kazalište ili film. To nameće sve veće zahtjeve klijenata u korektivnoj, ali i u dekorativnoj, kozmetici. Kozmetičar je, stoga, dužan pratiti suvremene trendove, stalno se educirati (sl. 1-3.) i upoznavati uređaje kojih je svakim danom sve više. Dok se nekoć primijenjena kozmetika više bazirala na njezi kože raznim pripravcima, danas se uz pripravke sve više primjenjuju i novi uređaji.

    Više detalja

    Br.strana: 229

    Povez: 17x24 cm

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Medicinska naklada

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789531765343

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 40116
    Cena: 4.286 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 229

    Povez: 17x24 cm

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Medicinska naklada

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789531765343

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.