• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Prva avenija
    Prva avenija

    Prva avenija

    OPIS KNJIGE:

    Zahvaljujući razuđenoj fabuli, fokusiranoj na uzbudljivojradnoj karijeri i neobuzdanom ljubavnom životu glavnogjunaka, roman PRVA AVENIJA Vladimira Radića čitamosa budnom pažnjom od samog početka. Radnja sa mnoštvom peripetija, živopisni likovi, ritam kazivanja, lep jezik – samo su neki od elemenata koji plene čitalačku pažnju.A čitalačku emociju dodatno podgreva atmosfera ukojoj se radnja odvija, društvena sredina i porazno stanjeduha u njoj. Značenjski sloj romana, posvećen večnoj iujedno uvek aktuelnoj temi odnosa starog i novog, na dramatičannačin nas suočava sa pogubnim posledicama kad seova dilema pojmi, a na žalost to se često događa! – na manihejskinačin.
    Roman je sazdan od niza poglavlja, koja možemo grupisatiu tri skupine. Prva od njih je u znaku veličanja starog,druga veliča novo, a treća osvetljava lom koji nastaje sukobomovih opcija shvaćenih na isključiv način. U manihejskojoptici, za jednu stranu sve staro je svetinja i treba gakao relikviju čuvati – i bezobličnu ruinu, i paramparče zida,ostatak bilo čega... Za zagovornike novog, sasvim suprotno,sve staro treba srušiti, uništiti, zameniti novim. Ni u jednomni u drugom opredeljenju nema sistema vrednosti – sva se „vrednost“ svela na tehničku razliku, na puko vreme kao jedinivrednosni arbitar. Romansijer nam ubedljivo pokazujeda mit i njegove mistifikacije ne obituju samo u sferi prošlosti,da i te kako mogu carovati i u čistom novumu, poricanjui brisanju svakog kontinuiteta kao ništavila bića. Imamo,dakle, sudar dveju ideologija, dveju „iskrivljenih svesti“,koje jedna drugu vide kao smrtnog neprijatelja. Za jedneje sve staro ikona, čak i ono što se svelo na prah i pepeo,što je izgubilo i poslednji trag identiteta, kao što je za drugejedino novo dostojno postojanja, a staro samo grubo zauzimai traći prostor za nastanak novoga.

    Više detalja

    Br.strana: 189

    Povez: 21 cm

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Alma

    ISBN: 978-86-7974-209-4

    Šifra: 37467
    Cena: 798 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 189

    Povez: 21 cm

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Alma

    ISBN: 978-86-7974-209-4

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.