• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Pustolovine Fleša Džeksona
    Pustolovine Fleša Džeksona

    Pustolovine Fleša Džeksona

    OPIS KNJIGE:

    Smešten u gradiću Menvilu, država Njujork, roman Pustolovine Fleša Džeksona je priča o muškarači Hali Bombauer i njenim ambicijama da razbi­je ograničenja svog malograđanskog života. Saučesnički i duhovito, roman govori o njenom ulasku u svet koji, prema njenim rečima, nije stvoren wpo meri devojaka", i njenim pokušajima da se u taj svet uklopi bez odustajanja od svoje nezavisnosti.

    Živeći živopisnim i uzbudljivim imaginarnim životom u koji ju je uveo njen pokojni otac, koji joj je, takođe, dodelio i nadimak „Fleš Džekson", Hali Bombauer se, ispunjena slutnjama, suočava s letom u kome navršava sedamnaest godina. Lutajući okolnim padinama i šumom na svom voljenom konju Bratu, ona se sve više udaljava od svog uspavanog rodnog grada i ultraoprezne Majke, koja je, nakon muževljeve smrti, ostala duboko uko­renjena u prošlosti.

    Ali, kada jednog dana Hali propadne kroz truli krov starog ambara, biva osuđena da pasje dane leta provodi vezana za krevet, s nogom u gipsu, zarobljena u kući sa svojom Majkom, i da podnosi posete svoje avetinjske, nerazumljive Bake, razmišlja o greškama koje je počinila zahvaljujući svojoj impulsivnosti i čežnjivo mašta o avanturi. Međutim, godina koja sledi će, zapravo, promeniti ne samo njen, već i živote njenih najbližih. Halino „zato­čeništvo*’ će njenoj Čudnoj Baki konačno pružiti priliku da upozna svoju unuku i prenese joj neke od misterioznih i mističnih veština koje samo ona poznaje. Shvatajući ko je njena Baka i čemu je sve može naučiti, i sama Hali se menja - od muškarače nevoljne da prihvati svoju ženstvenost, do neobične i snažne žene.

    Protkan slikovitošću i lirikom, dodirnut nežnim pramenom mističnog realizma, koji je postao zaštitni znak Vilijema Kovalskog, roman Pustolovine Fleša DŽeksona je dirljiva i urnebesna priča o samospoznaji i iskupljujućim silama ljubavi.

    Više detalja

    Br.strana: 268

    Povez: meki

    God.izdanja: 2004.

    Izdavač: Dereta

    ISBN: 9788673464183

    Šifra: 12873
    Uskoro u prodaji
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 268

    Povez: meki

    God.izdanja: 2004.

    Izdavač: Dereta

    ISBN: 9788673464183

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.