• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Putin – u potrazi za mjestom u povijesti
    Putin – u potrazi za mjestom u povijesti

    Putin – u potrazi za mjestom u povijesti

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    Nakon petnaest godina provedenih na čelu postkomunističke Rusije, nešto ratova i dosta skandala, Vladimir Vladimirovič Putin za mnoge i dalje predstavlja zagonetku, u koju službeni životopisi i političke raščlambe jedva da uspijevaju unijeti malo svjetla. Dok jedni u njemu vide spasitelja i obnovitelja nekadašnje svjetske velesile, drugi ga – naposljetku i u svjetlu aktualne ukrajinske krize – doživljavaju kao neumoljiva tiranina, koji svojim političkim potezima kormilo ruskog broda opasno okreće prema hridinama propasti. Dakako, najjednostavnije bi bilo reći da je istina negdje između, no, bi li se time iole razriješili misterij Vladimira Putina i fenomen „putinizma“, kako mnogi danas nazivaju njegov ekscentrični politički i vladarski stil?

    Stanislav Belkovski, moskovski politolog tehničke naobrazbe i novinar čije analize na Zapadu danas možda pobuđuju više pozornosti negoli u samoj „majčici zemlji“, podastire nam u tom pogledu jedan od zanimljivijih portreta ruskog predsjednika, kojeg po njegovu dubokom uvjerenju zapravo i ne resi pretjeran talent za oligarhiju i diktaturu, u čijim koordinatama mnogi vide rusku stvarnost. Stapajući na šarmantan način politološke i ekonomske teorije, psihoanalizu i trač, Belkovski u kontekstu ruske povijesno-političke jedinstvenosti uspijeva (re)konstruirati jedan bitno drukčiji psihogram nego što nam ga podastiru suhoparne političko-biografske analize, usmjerene više na revival aveti Hladnog rata, negoli na osobu kojoj se deklarativno pripisuje krivnja za njihovo oživljavanje.

    Knjiga Stanislava Belkovskog objavljena je, nakon što u Rusiji zbog osebujna pristupa i sadržaja nije mogla pronaći odgovarajućeg izdavača, u Njemačkoj 2013. pod naslovom „Vladimir – Istina o Putinu“. Za ovo, „hrvatsko“ izdanje autor je dopisao dva poglavlja vezana uz Putina i njegovu ulogu u ukrajinskoj krizi, dok su ostala usklađena, da ne kažemo „apdejtirana“ prema zahtjevima ruske političke aktualnosti. A ta će nam, htjeli mi to ili ne, uza sve druge globalne užase još dugo obilježavati sliku stvarnosti. Putinova potraga, naglašava Belkovski, potraga je za mjestom u ruskoj (a možda i planetarnoj) povijesti. A povijest, recimo to jedanput sasvim otvoreno, ne pišu samo pobjednici, nego i oni s okom za skrivene, zamagljene ili naprosto nevidljive detalje, ticali se oni – u Putinovu slučaju – vladarskih sindroma, privatno-libidinoznih ambicija, menadžerskog liberalizma ili frizirane kagebeovske romantike. I tu je Belkovski zapravo nenadmašiv. Hoćemo li – trileru realnosti za volju – baš tjerati mak na konac, činjenica da je Belkovski nakon ove iznimne knjige još uvijek živ, agilan i aktivan autor također govori mnogo o njezinoj dubini i težini.

    Više detalja

    Br.strana: 295

    Povez: Meki povez

    Izdavač: Edicije Božičević d.o.o.

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537953317

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 162635
    Cena: 3.519 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 295

    Povez: Meki povez

    Izdavač: Edicije Božičević d.o.o.

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537953317

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.