• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Razvijanje unutrašnjeg znanja
    Razvijanje unutrašnjeg znanjaRazvijanje unutrašnjeg znanja

    Razvijanje unutrašnjeg znanja

    OPIS KNJIGE:

    Razvijanje unutrašnjeg znanja počinje spoznajom samog sebe - spoznajom alhemije i savršenstva upotrebe fizičkog tela, koje je važno, jer kroz njega prolaze sve transformacije svesti, energije, emocija i spiritualnosti, spoznaja sadašnjeg trenutka i razvijanje unutrašnjeg pogleda, kao i podizanja na više rezonance (nivoe) znanja. Sebe, svoje prirodne potencijale i mogućnosti, veštinu isceljiva- nja života, možete spoznati kroz specifične pokrete, jer sam život je pokret - be- skonačno kretanje. Pravilan pokret odlučuje o zdravlju, bolesti, emocijama, ras- položenjima i mentalnim funkcijama, optimizmu, itd. Pokret nije ništa drugo nego vid komunikacije sa sobom, drugim ljudima, unutrašnjeg sa spoljašnjim, saenergijom prostora - Izvornog polja. Ako imate čisto srce, iskrenost, duboko verovanje, poštovanje, volju i disciplinu, možete naučiti unutrašnju vrhunsku veštinu. Ako je tiho u glavi (bez haotičnih misli) a mir u srcu, relaksacija u telu, ako ste prisutni u SADA - tada sve držite u Jednom, i tada možete slediti prirodni put života i veštine. To bi trebalo da razume i spozna svako ko želi da bude uspešan u onome što vežba, u svom životu, i ko želi da svoje znanje po- digne na viši nivo.

    Ljudsko telo je živa riznica znanja koju treba spoznati i razumeti, a koju imamo od rođenja. Ono pokazuje ko smo mi zaista u ovom trenutku života. Fizičko telo je knjiga koju treba naučiti čitati, jer se u njoj nalaze sve informacije našeg kreativnog razvoja - od krajnjeg neznanja do beskonačnog znanja. Ako ne poznajemo svoje telo, kako možemo uspešno koristiti svoje prirodne potencijale uma, osećaja i fizičkog tela?! Iza sebe sam imao više od 40 godina iskustva u vežbanju, proučavanju i istraživanju borilačkih veština i tradicionalne medicine kada sam u Pekingu pokucao na vrata škole gde se vežbala veština Yiquana (Icuan). Ova škola se nalazi u spletu uličica u starom delu zapadnog Pekinga, a vodi je majstor Yao Chengrong, sin čuvenog Yiquan majstora Yao Zongxuna. Veština Yiquan je prekrasan cvet u velikoj bašti kineskih borilačkih i terapeutskih veština. Njen osnivač je Sifu (učitelj) Wang Xiangzhai, koji je u gradu Shanghai (Sangaj) 1928. godine osnovao veštinu za kultivisanje uma i tela, a koju je nazvao Yiquan - yi (iii) namera, zasnovana na svesnosti i mentalnom osećaju energije srca koju predstavlja - shen (šen) spirit. Napisano je hiljade knjiga o raznim borilačkim veštinama i samoodbrani, upotrebi fizičkog tela u raznim disciplinama rekreacije i sporta, raznim vežbama i metodama, tako da ovde neću pisati o tome. Koliko mi moje razumevanje i spoznaja dozvoljavaju, pokušaću da napišem o manje poznatim, ili nepoznatim a važnim stvarima, o razvijanju unutrašnjeg znanja, o esenciji i izvornom principu veštine, mudrosti, transformaciji i jedinstvu uma i tela, o prisutnosti u sadašnjem trenutku, o komunikaciji čoveka i Polja. Pisaću o svim važnim stvarima, univerzalnom principu i znanju koji postoji u izvornoj veštini.

    Glavna tema knjige je Ičuan (Yiquan), i to njegov borilački i terapeutski aspekt. Izdvojeno iz sadržaja:
    Razumevanje, spoznaja i jedinstvo fizičkog tela i uma
    Yiquan - borilački i terapeutski aspekt veštine
    Razvijanje unutrašnjeg znanja
    Ukorenjivanje
    Yinian aktivnosti svesti i osećaja - unutrašnji pogled
    Zhan zhuang - univerzalna terapeutsko-borilačka pozicija Yiquana
    Shi li - vežbe osećaja i upotrebe prirodne sile tela
    Fa li - osnovni princip za razvijanje eksplozivne sile, projekciju i pulsaciju energije
    Jian wu - univerzalni ples zdravlja

    Više detalja

    Br.strana: 196

    Povez: broš

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: Kokoro

    ISBN: 9788689057317

    Šifra: 71561
    Cena: 1.430 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 196

    Povez: broš

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: Kokoro

    ISBN: 9788689057317

    Komentari čitalaca

  • Neregistrovani korisnik, 27.09.2015 01:58

  • knjigu bih preporucio svim ljubiteljima borilackih vestina, Odlicna puna dobrih vezbi i saveta. Cita se u jednom dahu.

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.