• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sankhija - joga
    Sankhija - joga

    Sankhija - joga

    OPIS KNJIGE:

    Odlomak :

    ’’PREGLED UČENJA

    sankhija-joge

    Stih 1.Tragalac. Istine se nalazi u stanju napetosti, jer ne vidi rešenje osnovnih problema života

    Stihovi 2,3.Sa stanovišta Božanskog. problemi ne postoje. Nečistoća zasenjuje dostojanstvo onoga što prirodno pripada živatu.

    Stihovi 4-9.Ta se tvrdnja o prirodi života čini beznačajnom nekome ko jasno zna da problemi postoje u osnovi pojedinačnog i društvenog života. Kao praktičan čovek, on ne želi biti za njih slep.

    Stihovi 10-38.NJemu dolazi učenje koje daje uvid u život. Postoje dva vida života, promenljivo telo i nepromenljivo jastvo čija je prava priroda apsolutni bitak. Dok se bitak ne ostvari, život je bez stabilnog temelja i zasniva se jedino na osnovnim problemima postojanja, iako može biti u skladu sa svemogućom Prirodom i silom evolucije. Znanje o jastvu i bitku donosi uravnoteženost duha.

    Stihovi 39-44.Uravnoteženost postaje trajna sticanjem apsolutne svesti: duh stiče apsolutnu svest prirodno i lako, ali je čovek koji je utonuo u čulna uživanja, ne primećuje.

    Stihovi 45-48.Tehnika počiva u tome da se duhu omogući prirodno stizanje do apsolutne svesti, da bi se, nakon što se upozna s punoćom života, pozabavio delovanjem.

    Stihovi 49-52.Prednosti su u poboljšanom učinku i većem uspehu u svim poljima života, rasterećenju od problema i potpunom oslobođenju od vezanosti.

    Stihovi 53-72.Opis života utvrđenog u uravnoteženosti i upozorenje da se očuva to blagoslovljeno stanje u božanskoj svesti.

    SANKHIJA-JOGA

    Ovaj tekst je duša Bhagavad-gite, dok su svi drugi koje sadrži njeno telo. Nada i ispunjenje su blagoslovi ovog veličanstvenog teksta. Ono daje neposredan put do smirenog, energičnog i uspešnog života u svetu, zajedno sa duhovnom utehom i slobodom od vezanosti.

    Tekst tumači Brahma vidju u svoj njenoj celovitosti - mudrost apsoluta u svom teoretskom i praktičnom vidu - i čini središnu ideju teme Bhagavad-gite. Ono sadrži seme ideja koje se razvijaju u sledećim delovima.

    Istovremeno je ovaj deo Bhagavad-Gite samodovoljan. Ono je samo po sebi dovoljno snažno da uzdigne bilo čiji duh, bez obzira na kako niskom nivou bio. Ono prikazuje potpunu filozofiju života, počinjući od stanja tragaoca a završavajući u stanju ispunjenja.

    Misao prvog poglavlja Gite se nastavlja u prvim delovima ovog teksta. Potencijalna snaga koja je u osnovi Arđuninog stanja napetosti nalazi ispunjenje u okeanu večne mudrosti Gospoda Krišne.

    Arđunino stanje, koje je nadahnulo Gospoda Krišnu da razotkrije tajnu mudrost objedinjenog života ocrtava se na početku poglavlja, a ključ te mudrosti razotkriva 45. stih.’’

    Više detalja

    Br.strana: 80

    Povez: mek

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: TrikonA

    Šifra: 76233
    Cena: 779 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 80

    Povez: mek

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: TrikonA

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.