• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Slučajno
    Slučajno

    Slučajno

    OPIS KNJIGE:

    Roman počinje kao priča o dvanaestogodišnjoj Astrid koja se na letnjem raspustu u mirnom Norfolku dosađuje u društvu majke Iv, očuha Majkla i starijeg brata Magnusa, sve dok se u porodični život ne umeša zagonetna žena Ejmber koja, zavodeći tinejdžera Magnusa, istovremeno i uznemirava i obogaćuje živote članova porodice Smart, koji, svako na svoj način, beže od realnosti.

    Roman ’’Slučajno’’ škotske autorke Ali Smit dobio je jednu od najuticajnijh britanskih književnih nagrada - Vitbred nagradu 2005, trijumfujući nad takvim veličinama kao što su Salman Ruždi i Nik Hornbi. Ovaj roman je bio i u najužem izboru za Bukerovu nagradu 2005.

    ’’Slučajno’’ je roman jedinstvenog stila i briljantnog književnog glasa, očaravajuće delo koje istovremeno podstiče na smeh i na tugu.’’Slučajno’’ je i priča o tome kako naizgled slučajni susreti nepovratno menjaju naše razumevanje nas samih. Ali Smith se u ovom delu bavi ozbiljnim temama – iluzijama stvarnosti, prirodom istine, ulogom vere i napuklinama zajedništva. Ujedno, ovo je roman koji pleni veličanstvenim stilom i odvažnim korišćenjem toka svesti. Autorka zadire duboko u svetove svojih junaka koji žive „u sopstvenim glavama“ ne spoznajući nikada u potpunosti realnost spoljnog sveta.
    Ali Smit rođena je u Invernesu 1962. godine. Živi u Kembridžu. Autorka je knjiga Free Love, Like, Other Stories and Other Stories, Hotel World i The Whole Story and Other Stories. Roman Hotel World bio je u užem izboru za književne nagrade Boker i Oranž 2001. godine; romanom Slučajno ona još više širi i razvija svoj jedinstveni literarni glas.
    Ali Smit redovno objavljuje članke i kritike u novinama i časopisima kao što su The Scotsman i Times Literary Supplement.

    Više detalja

    Br.strana: 280

    Povez: 22 cm

    God.izdanja: 2006.

    Izdavač: Samizdat B92

    ISBN: 86-7963-276-7

    Šifra: 33808
    Cena: 550 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 280

    Povez: 22 cm

    God.izdanja: 2006.

    Izdavač: Samizdat B92

    ISBN: 86-7963-276-7

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.