• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Starac Pajsije mi je govorio
    Starac Pajsije mi je govorioStarac Pajsije mi je govorio

    Starac Pajsije mi je govorio

    OPIS KNJIGE:

    Старца, оца Пајсија, познавао сам више од двадесет година. Он ме је учинио свесним православним хришћанином, уводећи ме у Цркву и - у живот. Он ми је давао савете по свим питањима.

    Имао сам срећу да проживим на Светој Гори више од седам година. Пет година сам провео у својству предавача Атонијаде и још око две године, изучавајући иконописање. Мој хотел је био у непосредној близини келије Старца. Од времена нашег упознавања, нисам се одвајао од њега. Често сам говорио да је он мене више волео него моја мајка. Она веома воли мене и на- дам се, опростиће ми за то поређење, јер љубав старца превазилази обичне људске норме. Његова љубав је била божанствена, духовна.

    Отац Пајсије се односио према мени као отац - и више од тога. А ја се осећам као „блудни син”. Не усуђујем се да га зовем својим оцем, или, да кажем да сам ја био његово духовно чедо. Зашто? Зато, што ни мало не личим на њега! Ја немам ту рев- ност да бих подржавао његовим врлинама. Речено је „ако хоћете да називате Мене својим оцем, подржавајте Мојим делима”. И шта? Да ли ја подржавам оцу Пајсију? - Не значи, ја немам пра- ва да га називам својим оцем. Једна је ствар - врлине Старца, а друга је ништавност своје душе.

    Много пута, после наших беседа, ја сам записивао његове са- вете, да их не би заборавио. Велики део, записивао сам одмах, потпуно оним истим речима, које је употребљавао Старац, друге- кроз неколико часова, треће - кроз дан или два. Као правило, записивао сам тачан датум, када сам посећивао његову келију или разговарао са њим и то обично, после завршетка Вечерњег богослужења.

    Данас, после упокојења Старца ја сматрам својим дугом да предам његове савете мојој браћи у Христу. Верујем, да ће многи пожелети да их претворе у живот и самим тим добију много већу корист него ја. Блажени су они који испуњавају Реч, а не они, који само слушају или читају.

    Više detalja

    Br.strana: 207

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Duhovni lug

    Šifra: 174863
    Cena: 825 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 207

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Duhovni lug

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.