• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Tek djeca: Autobiografija rock pjesnikinje
    Tek djeca: Autobiografija rock pjesnikinje

    Tek djeca: Autobiografija rock pjesnikinje

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    "William Burroughs, Gregory Corso i Allen Ginsberg, svi su oni bili moji profesori i svatko je od njih prošao predvorjem hotela ’’Chelsea’’, mog novog fakulteta... Za stolom slijeva Janis Joplin je zabavljala svoj bend. Krajnje desno – Grace Slick i Jefferson Airplane zajedno s članovima grupe Country Joe and the Fish. Za posljednjim stolom, onim do vrata, sjedio je Jimi Hendrix..." – prisjeća se Patti Smith vremena dok je još bila nepoznata Patricia Lee Smith i suživota s ondašnjim glazbenim i književnim "bogovima" u hotelu ’’Chelsea’’. Na putu iz anonimnosti do statusa zvijezde sretat će i družiti se s brojnim drugim respektabilnim imenima – kao što su Andy Warhol, Bob Dylan ili Sam Shepard, na primjer – no važniji od svih bio je sasvim slučajan susret, u vrijeme kad se borila za goli opstanak, s duhovnim bratom, "umjetnikom njenog života": Robertom Mapplethorpeom.

    Sročeno s iznimnim smislom za detalje i strašću tipičnom za njene najbolje albume, a opet poetski nadahnuto i duhovito, ovo nije samo živopisno memoarsko štivo o dvoje klinaca koji skupa odrastaju, formiraju zajedničke svjetonazore, i stasaju u umjetnike što će obilježiti kulturu druge polovine prošloga stoljeća; knjiga ’’Tek djeca’’ je i emotivna posveta bezuvjetnoj, prvenstveno duhovnoj, ljubavi dvoje umjetnika. Osim najboljem prijatelju, Patti Smith ovom knjigom piše ljubavno pismo i svojim uzorima Rimbaudu, Genetu , Blakeu, Baudelaireu, ali i New Yorku 1970-ih, gradu čiji su kvartovi, ulice i klubovi – poglavito CBGB i Max’s – zauvijek zadužili rock povijest. Priča se zaokružuje kad Patti postaje poznata i globalno priznata pjesnikinja i glazbenica, a Robert vizualni umjetnik koji će najprije sablazniti, a onda fascinirati Ameriku i svijet.

    Ovo je istinska rock and roll knjiga koja ne govori samo o glazbi već je autentično svjedočanstvo rokerskog načina razmišljanja, djelovanja, vjerovanja i življenja uopće.

    Zaključno: Pred nama je jedna od najdojmljivijih i najboljih rock autobiografija, knjiga na kojoj je autorica radila nekoliko godina, i koja je 2010. godine više nego zasluženo osvojila prestižnu američku Nacionalnu književnu nagradu u kategoriji publicistike.

    Prvorazredna boemska rapsodija!

    Više detalja

    Izdavač: Šareni dućan

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 153578
    Cena: 3.354 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Izdavač: Šareni dućan

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.