• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • U ime oca
    U ime oca

    U ime oca

    Bala

    OPIS KNJIGE:

    Kao jedan od najoriginalnijih pisaca na slovačkoj književnoj sceni, često upoređivan sa Kafkom, ali i Etgarom Keretom, majstorom kratke forme i značajnim predstavnikom savremene izraelske književnosti, Bala je poznat po svojim apsurdnim pričama o usamljenim, otuđenim i čudnim pojedincima, pa tako i u kratkom romanu/noveli U ime oca, obogaćenom (pseudo)autobiografskim elementima, u toj bizarnoj, intenzivnoj i strastvenoj povesti o porodici i antiporodici, on još jednom aktuelizuje pitanje međuljudskih odnosa, ličnog i kolektivnog identiteta i večne potrage za Smislom. Iako na momente pesimističan, Balin roman nije oslobođen njegovog autentičnog humora; uprkos sumornom, banalnom i usamljenom životu glavnog junaka i gorko-ironičnom stilskom uobličavanju fiktivnog sveta koji iz krajnje realističnih, kratkih epizoda prelazi u mistično pripovedanje, čitaocu će se na momente, sasvim izvesno, otvarati vrata smeha i jezičko-semantičkih poigravanja.

    U dominantnim motivima (anti)porodice i tajanstvenog podruma koji, poput centra lavirinta, prikriva tajne dekodiranja suštine priče, odnosi na relaciji otac-sin, muž-žena, pojedinac-društvo, pojedinac-unutrašnje JA formiraju razgranatu semantičku mrežu kao mrežu čitanja ove knjige u kojoj će čitaoci prepoznati Balinu zemaljsku, egzistencijalnu potragu ali i potragu za onim zaumnim, za onim što je van logičnog smisla i fizičke spoznaje a što nevidljivim nitima upravlja ljudskim mikrokosmosom i njegovim bivstvovanjem. Jedno je sigurno – pred nama je roman koji prosvetljuje jer je u samom srcu ove priče potraga za smislom života!

    Bala (1967, Nove Zamki) jedan je od najprevođenijih pisaca savremene slovačke književnosti. Kratki roman U ime oca, za koji je Bala nagrađen prestižnim književnim priznanjem – nagradom Anasoft, do sada je preveden na dvanaest svetskih jezika.

    Više detalja

    Br.strana: 89

    Povez: meki

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Agora

    ISBN: 9788660533519

    Šifra: 216715
    Cena: 880 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 89

    Povez: meki

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Agora

    ISBN: 9788660533519

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.