• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Umiru bogovi: Ratnik, II deo
    Umiru bogovi: Ratnik, II deo

    Umiru bogovi: Ratnik, II deo

    OPIS KNJIGE:

    Druga knjiga serijala Južnoslovenske trilogije Umiru bogovi


    Priče o poluzaboravljenim južnoslovenskim korenima, umirućim slovenskim bogovima i našim precima na pragu hrišćanstva, u sukobu sa moćnom Vizantijom i divljim avarskim plemenima.

    Roman nas vraća sopstvenim korenima kroz istoriju koja se ne uči u školama. Junaci, sa kojima zajedno dišemo i osećamo, volimo i patimo, podsećaju nas na zanemarene vrednosti upravo u vremenu kada su nam najviše potrebne – u dirljivoj priči o hrabrosti, požrtvovanosti, odanosti i ljubavi, koje ruše sve prepreke i savladavaju sva iskušenja.
    Uzbudljiva epopeja o mladićima Đurašu i Dragašu, rođenoj braći kroz čija se stradanja i neprekidnu borbu sa nedaćama prelama sudbina starih srpskih plemena. Đuraš pronalazi prijatelja i pobratima među dotadašnjim neprijateljima ‒ Romeja Teofana. Put ga vodi u blistavi Konstantinopolj, Kraljicu gradova, koji ga opčinjava grandioznošću, sjajem i bogatstvom, ali ga i baca na bedeme carskog grada u borbu protiv najezde varvarskih hordi. Hrabrost, ponos i odanost donose mu žestoke moralne dileme ‒ jer su među napadačima i braća Sloveni ‒ koje se prepliću sa herojskom borbom za odbranu prestonice.

    Veliki slovenski bogovi polako se povlače i ostavljaju svoje štićenike, prepuštajući ih novom vremenu i novom bogu. Perun, Svetovid, Dažbog, Svarog, Morana, Mokoša… čitav slovenskli panteon je na umoru. Đuraševa vera u njih bledi i u dušu mu postepen o ulazi lik raspetog boga. Dragaš, još odan starim bogovima, traga za izgubljenim bratom. Uz njega je verni pratilac, grbavi Kelt Komanus. U plemenu Lužana mladića čeka novo veliko iskušenje ‒ da li će nadjačati čast i odanost ili ljubav i čežnja? Epska pripovest nosi čitaoca na talasima uzbudljivih događaja i ne dozvoljava mu predah do poslednje stranice, a onda mu ostaju samo žal što je tako brzo došao kraj i želja da se što pre domogne Osvetnika ‒ treće knjige trilogije.

    Više detalja

    Br.strana: 284

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Neopress

    ISBN: 9788681540015

    Šifra: 228579
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 284

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Neopress

    ISBN: 9788681540015

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.