• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Uputstvo za razumevanje čoveka
    Uputstvo za razumevanje čoveka

    Uputstvo za razumevanje čoveka

    OPIS KNJIGE:

    Uputstvo za razumevanje čoveka može lakše da se objasni kroz ono što nije nego kroz ono što jeste. To nije roman, nije ekonomska, sociološka, filozofska, fantastična ili statistička analiza. U stvari, ova knjiga sadrži sve od navedenog.

    To je mozaički prikaz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kroz razmišljanje o pitanjima smisla i postojanja, preko nesvakidašnjeg povezivanja snova, istorijskih istina, surovih činjenica, imaginacije i fantastike.

    Knjiga zahteva, pre svega, pažljivog čitaoca koji je spreman da svoju egzistencijalnu intimu i upitanost, podeli sa piscem.

    U na izgled običnom snu pojavljuje se suvo, prašnjavo korito ušća Save u Dunav. Taj, šokantni doživljaj je povod za razmišljanje o tome da li to naše reke nestaju samo u snu, ili nam pak snovi šalju skrivene poruke.

    Misaono putovanje počinje Maltusovom teorijom stanovništva i pitanjem šta sada, posle toliko godina, pokazuju stvarni podaci. Da li je Maltus bio u pravu? Potraga za odgovorom teče kroz mnoge demografske, razvojne, društveno-ekonomske i političke aspekte današnjeg globalnog sveta, osvetljavajući dobro i loše u čoveku i ljudskoj zajednici. Zašto se čovek ponaša tako nerazumno, kako se odvija ta slojevita i složena igra između njegovog racionalnog, ekonomskog i psihosocijalnog bića. Kako nastaju individualna pohlepa i želja za moći. Ali, isto tako, kako se ona prenosi i stvara pohlepne i korporacije i moćna društva. Kako sve to utiče na planetu.

    Naredna dva poglavlja se bave ispitivanjem duhovnosti današnjeg sveta i razmišljanjem o tome kakva bi to nova Nojeva barka bila potrebna čovečanstvu, ako bi se nastavilo sa ovakvim životom.

    Na kraju, iznenadni obrt dolazi ponovo kroz san. U njemu se sasvim neočekivano javlja nepoznato vanvremensko i vanprostorno biće koje, oslanjajući se na zaključke prethodne analize, nudi ključna i krajnje provokativna objašnjenja kosmičkih odnosa i mogući, ne i nužni, ali skoro neverovatni, scenario budućnosti čovečanstva.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 358

    Povez: meki

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 9788651520191

    Šifra: 220043
    Cena: 1.100 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 358

    Povez: meki

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 9788651520191

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.