• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Uvod u seksualnu medicinu
    Uvod u seksualnu medicinu

    Uvod u seksualnu medicinu

    OPIS KNJIGE:

    Udžbenik “Uvod u seksualnu medicinu” obrađuje područje koje u domaćoj literaturi nije do sada cjelovito prikazano u ovakvom didaktičkom obliku. Opisujući temu o kojoj se tijekom studija medicine, a i kasnije u praktičnom radu nedovoljno govori, autor je napisao udžbenik u kojem će i studenti i doktori medicine moći pronaći odgovore na pitanja i dileme iz područja seksualne medicine, a što je još važnije, kako pristupiti i razumjeti pacijenta.
    (doc. dr. sc. Vladimir Mozetič, specijalist urologije, subspecijalist andrologije i urološke onkologije)

    Važnost seksualnog života, i puno općenitijih osjećaja zadovoljstva ili nelagode koji iz njega proizlaze, teško je precijeniti, otprilike kao i važnost sna ili probave. Pa ipak, malo tko će se sjetiti i smoći hrabrosti govoriti o svojim spolnim preferencijama i uzusima. Arbanasovo najnovije djelo zasigurno ima puno šire značenje od uvoda u seksualnu medicinu koji je namijenjen prvenstveno liječnicima i medicinskim sestrama, psiholozima i fizioterapeutima, zapravo se radi o moćnom alatu u rušenju tabua koji nepotrebno opterećuje naše društvo kao i većinu polumodernih ili pseudomodernih društava. Naša seksualnost uvjetuje naš individualni, partnerski, obiteljski i društveni život: njezini poremećaji, stoga, mogu dovesti do dalekosežnih promjena u našem stavu prema sebi i drugima, našem radnom učinku i doprinosu zajednici.
    (prof. dr. sc. Amir Muzur, redoviti profesor u trajnom zvanju)

    Seksualna medicina je interdisciplinarno područje, u velikoj mjeri zanemareno, u najvećoj mjeri zbog izostanka edukacije liječnika, kojima se primarno obraćaju ljudi koji pate od ovih poremećaja. Na ljudsku seksualnost utječu brojne bolesti, uzimanje ljekova, ali i stavovi, uvjerenja, odgoj, moralne norme sredine u kojoj čovjek živi. Ovaj udžbenik pokazuje čitatelju da su svi navedeni parametri bitni za razlikovanje zdravog od bolesnog. Brojnim primjerima iz prakse te upućivanjem na rješenja, naučeno iz ovog djela čini sadržaj koji je odmah primjenjiv u praksi. Dodatno, ovo je prvi udžbenik iz seksualne medicine napisan na hrvatskom jeziku. Djelo je napisano jezično i konceptualno korektno, sadržaj je napisan pregledno i jasno te u potpunosti ispunjava zahtjeve znanstveno-nastavne literature.
    (prof. dr. sc. Dinka Pavičić Baldani, specijalist ginekologije, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine)

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 172

    Povez: tvrdi

    Izdavač: Slap

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789531919487

    Dostupnost: 3-4 nedelje
    Šifra: 226067
    Cena: 7.563 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 172

    Povez: tvrdi

    Izdavač: Slap

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789531919487

    Dostupnost: 3-4 nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.