• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • V kao pobednik
    V kao pobednikV kao pobednik

    V kao pobednik

    OPIS KNJIGE:

    "V kao pobednik" autorke Jelice Mirković je traktat o ljubavi i gubitku, uvijen u formu pseudobajke koja preispituje klasične narative o srećnim završecima i pruža kompleksan pogled na emotivne barijere savremenog čoveka.

    Ovaj spis deluje na prvi pogled jednostavno, ali njegova struktura i teme otkrivaju dublje slojeve značenja i emocionalne kompleksnosti.

    Centralna tema dela je koncept pobede u ljubavi, pri čemu "V" ne označava samo latiničnu skraćenicu za pobedu, već i simbol višeznačne, često Pirove pobede, gde se posledice osećaju među svim učesnicima. Protagonista, iako isprva čini se kao klasični viteški junak, zapravo je figura obavijena melanholijom i tugom zbog neuzvraćene ljubavi, koja je prema njemu probudila najlepša osećanja, ali ga je i ostavila izolovanog.

    Roman je ispunjen literarnim aluzijama i simbolikom, a autorica koristi bogat, metaforičan jezik da istraži kako ljubav može istovremeno biti izvor najveće sreće i najveće patnje. Radnja se odvija u Nišu, koji postaje magično mesto susreta i rastanka, simbolizujući mesto gde se susreću realnost i mašta, proza i poezija.

    Knjiga "V kao pobednik" bavi se i introspekcijom glavne junakinje koja kroz svoje ljubavno iskustvo prolazi put samospoznaje i odlučuje da svoje želje i snove ostvaruje sama, bez oslanjanja na drugog. Ova promena stava od pasivnog čekanja do aktivnog delovanja je ključna za njenu transformaciju i pravi je primer "pobede" o kojoj govori naslov.

    Jelica Mirković kroz ovu knjigu postavlja pitanje: šta zaista znači biti pobednik? Da li je prava pobeda zadržati nekoga pored sebe, ili možda pronaći snagu da nastavite dalje uprkos svemu? Ovaj literarni rad nudi duboko emocionalno iskustvo koje ostavlja čitaoca sa refleksijama o ljubavi, životu i pravim vrednostima.

    Knjiga je puna duhovitih, ali i setnih trenutaka, pružajući čitaocima jedinstven uvid u složenost ljudskih odnosa i emocionalnih procesa. "V kao pobednik" nije samo knjiga; to je emotivno putovanje koje vas poziva da preispitate svoje poimanje ljubavi, pobede i života. Uz to, rad Jelice Mirković je i obećanje da će ona kao autorka tek stvarati velika dela koja će obogatiti književni svet.

    Više detalja

    Br.strana: 68

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Kreativna radionica Balkan

    ISBN: 9788664031530

    Šifra: 238992
    Cena: 550 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 68

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Kreativna radionica Balkan

    ISBN: 9788664031530

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.