• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vešti prstići
    Vešti prstićiVešti prstići

    Vešti prstići

    OPIS KNJIGE:

    Gimnastika prstiju - to su zabavne i korisne vežbe za decu koje omogućavaju ubrzani razvitak dečjih prstiju i pokreta, što kasnije omogućava bolje usvajanje pisanja i indirektno utiče i na razvoj samog govora. Ovo su baš onakve igre u koje se vaše dete zaljubi dok ih igra. Omogućavaju da dete u odnosu na dati scenario i priču samoupravlja svojim šakama i prstićima, što razvija ne samo artikulaciju pokreta već i govora. Otuda je i gimnastika prstiju prava vežba za razvoj vašeg deteta. Kada ove vežbe koristi u igri, one ga zainteresuju i dete sve više traži da se igra.

    Zašto je neophodno raditi ove vežbe?
    Vežbe sa prstima nisu samo fizički treninzi za šake vaše dece. Psiholozi su utvrdili da je tesna veza između razvitka motorike i razvitka govora kod dece, pa što se više posvetimo treniranju dečjih pokreta, toće se govor vašeg deteta brže i aktivnije razvijati, samim tim proširiće se i njegov fond reči.

    Za koji uzrast su predviđene ove vežbe?
    Najpoželjniji period za ovakve vrste vežbi je period života deteta dok ono još uvek nije počelo da govori (tzv. tihi period). Psiholozi tvrde da je sa vežbama moguće početi već dok je dete 7-10 meseci staro, dok se sa pasivnom gimnastikom prstiju može početi znatno ranije. Šta je, zapravo, „pasivna gimnastika prstiju”? Postoje određene igre poput „buba lazi”, „taši, taši”, kada se dodiruje dlan deteta, čime se podstiče pružanje prstiju i pokušaj hvatanja, sve dok dete i samo ne počne da tapše. Najzad, dete će i samo tražiti da se poigrate na taj način sa njim, tako što će imitirati vaše prethodne pokrete. Rastući, ono usklađuje te pokrete. Igre sa predmetima od prirodnih materijala, od vode i zrnevlja su osnova gimnastike prstiju.

    Koliko vežbi je potrebno uraditi odjednom?
    Pošto je dete još uvek malo, dve ili tri vežbe biće sasvim dovoljne. Rastući, dete će želeti da se igra sve više. U skladu sa interesovanjem i napretkom deteta, vi možete lako regulisati broj vežbi urađenih odjednom.


    Uz pomoć ove raznovrsno oslikane knjižice provodićete kvalitetno vreme sa svojim detetom, razvijajući njegovu senzornu motoriku, pažnju sposobnost artikulacije glasova, intelekt i razvoj mišljenja. U njoj ćete naći zabavne stihove, priče i igre sa lutkama koje će kod deteta proizvesti širok spektar pozitivnih emocija. Na kraju knjige nalaze se modeli i šabloni koji će pomoći detetu da od raznih prirodnih materijala napravi simpatične životinje i trenira svoje još uvek nespretne prste.

    Više detalja

    Izdavač: JRJ

    ISBN: 9788676096596

    Šifra: 144071
    Cena: 1.518 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Izdavač: JRJ

    ISBN: 9788676096596

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.