• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Veterinarski priručnik
    Veterinarski priručnik

    Veterinarski priručnik

    Grupa autora

    OPIS KNJIGE:

    Novi Priručnik prava je veterinarska biblija i rezultat timskog rada više od stotinu autora iz tri najveće strukovne organizacije, a to su Veterinarski fakultet, Hrvatski veterinarski institut, Ministarstvo poljoprivrede i mnogi drugi koje je imenovao Urednički odbor. Namijenjen je prije svega veterinarima praktičarima, studentima i svima koji sudjeluju u veterinarskom javnom zdravstvu, stočarskoj proizvodnji, brinu o zdravlju životinja i ljudi. Zamišljen je kao oslonac, uvijek „pri ruci“ svakom veterinaru ma gdje radio, podsjetnik na prethodno naučeno gradivo i izvor informacija iz manje poznatih područja veterinarstva. Unutar određenih područja teme su svrstane prema životinjskim vrstama.
    U općem dijelu Priručnika govori se o animalnoj proizvodnji i biotehnologiji, hranidbi i dijetetici životinja, dobrobiti, etologiji, a objašnjena je i nova filozofija veterinarskoga javnog zdravstva. Tu je i poglavlje o međunarodnim organizacijama koje propisuju standarde u veterinarstvu. Po prvi puta, u ovoj su knjizi obrađene i teme koje su tek doskora dobile na važnosti i o kojima još nema izdanja na hrvatskom jeziku. Tako je uz posebnu pažnju posvećenu dobrobiti životinja opisano i njihovo ponašanje te veza između čovjeka i životinje, osobito odnos doktora veterinarske medicine prema vlasniku životinje, a prikazana je i problematika eutanazije.
    U kliničkom dijelu knjige su poglavlja o kirurgiji, kliničkoj toksikologiji, rasplodu i porodništvu, unutarnjim, parazitarnim te zaraznim bolestima s tabličnim pregledom zoonoza. Istaknut je zoonotski potencijal bolesti i njihovo značenje za javno zdravstvo. Najveća je novina što ovo izdanje Veterinarskog priručnika sadržava poglavlja o hitnoj veterinarskoj medicini i intenzivnoj skrbi, klinčkoj imunologiji te kliničkoj patologiji i dijagnostičkim postupcima. Tu su i poglavlja o načinima uzgoja i proizvodnji te patologiji divljači, peradi, pčela, riba, rakova i školjkaša te ono o laboratorijskim i egzotičnim (akvarijskim ribama, kaveznim pticama i gmazovima) životinjama. U okviru specijalna dijela knjige nalazi se i poglavlje o veterinarsko-medicinskim proizvodima s naglaskom na antimikrobnim lijekovima. Opisana je problematika rezidua farmakološki aktivnih tvari te osvještena važna uloga veterinara u sprječavanju širenja bakterijske rezistencije. Na kraju knjige nalaze se dodatci s brojnim referentnim vrijednostima svrstanima prema životinjskim vrstama. Nazivi svih bolesti, dijagnostičkih pretraga te strukovnih međunarodnih organizcija u ovoj su knjizi navedeni i na engleskom jeziku, kako bi se čitatelju osiguralo daljnje pretraživanje internetskih stranica ili literature pod sigurno ispravnim imenom.

    Više detalja

    Br.strana: 2816

    Povez: 15x21 cm

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Medicinska naklada

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-176-438-4

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 40396
    Cena: 28.009 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 2816

    Povez: 15x21 cm

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Medicinska naklada

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-176-438-4

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.