• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vez rađen rukom moje majke
    Vez rađen rukom moje majke

    Vez rađen rukom moje majke

    OPIS KNJIGE:

    Zbirka poezije.

    Iz recenzije:

    „Knjiga Mirjane Štefanicki Antonić ’’Vez vođen rukom moje majke’’ je sastavljen iz tri dela, kao ozbiljan trodelni muzički oblik. (A B C): sonata, simfonija i koncert. U svakom se nešto govori. Osećanja se smenjuju, prepliću, misli vrludaju do kosmičkih razmera.

    Mirjana Štefanicki, pesnikinja ide do nepredvidivih i neslućenih misaonih pohoda, rečima, njoj bliskim, za čitaoca iznenađujućim, ne sluteći da će inventivnost u izražavanju njena autentičnost, biti podsticaj za misaonu kreativnost i potrebu da se objašnjenja potraže u drugoj literaturi, enciklopedijama ili internetu.

    Pesme, ne samo u ovoj zbirci treba čitati polako, ponekad naglas, da se čuje i oseti akcenat i intonacija svake reči u nizu. Tada dobijaju snagu koja izražava emocionalna sećanja na bliske i drage osobe.

    Omaž majci, i precima svog porekla, bez patetike, lepo i setno nas vodi kroz Petrovaradin, Majur, zaglibljenu crnomorsku stepu, na obale Dnjepra, i prostranstvima kojima su prošli Anti – istočni Sloveni, s’ tamgama na grudima (tamga – amblem), pojedinačnog plemena da se raspozna kom plemenu pripadaju.



    Autorka ove zbirke pesama podarila nam je i jedno saznanje sa dalekih meridijana. Na veoma nežan način predstavila nam je Budinu majku. Prema budističkoj legendi, drvo višnje ponudilo je svoje plodove Maha Mayi, kad je bila trudna, da bi bila zdrava i sita tokom trudnoće. I rodio se Sidarta Gaustama Buda, osnivač budističke religije.



    Svako poglavlje ima svoj pečat, boju i ritam. Tome je doprineo raskošan senzibilitet Mirjane Štefanicki. Iz njene podsvesti nezadrživo se izmigolje naslovi pesama. Kreativnost misli očigledna je u traženju adekvatnih reči za pojmove složenog kazivača. Na primer oletila se reka ili dve ruke u prezentu ne sloguju više sa perom i hartijom.

    ’’Vez rađen rukom’’ moje majke završen je talentom, bogatim koloritom emocija i inventivnih misli, koje su svojim vezom obogatile moju ličnost. Za druge ne znam?’’

    mr Nada Jablanov

    Više detalja

    Br.strana: 119

    Povez: Broš

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 978-86-515-1327-8

    Šifra: 192641
    Cena: 330 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 119

    Povez: Broš

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 978-86-515-1327-8

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.