• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vodič: Beograd (srpski)
    Vodič: Beograd (srpski)Vodič: Beograd (srpski)

    Vodič: Beograd (srpski)

    OPIS KNJIGE:

    Dolazak u nepoznati grad gotovo uvek ima neku predistoriju. Makar to bila i čista slučajnost! Ipak, posetilac obično zna šta da očekuje, ili šta bi u tom nepoznatom gradu voleo da vidi. U slučaju Beograda to baš i nije tako! Beogradje iznenađenje, nešto što retko kada odgovara početnoj pretpostavci. Iz Beograda se uglavnom odlazi sa iskustvom koje se razlikuje od očekivanja i pretpostavki.

    Pre svega, Beograd je grad u pokretu. Kada prođete ulicama i trgovima, videđete da masa koja se kreće ili sedi u kafićima osmatra život, nisu turisti, to su Beograđani, žitelji „grada feniksa", koji pamti više rušenja i ratnih stradanja nego perioda mira i stabilnosti. Beograd je u pokretujer neume da miruje. Beograd je radoznao, jer zazire od tišine i statičnosti. Beograd se najbolje doživi kada ništa ne očekujete, a sve vas zanima i izaziva. U Beogradu reagujete na prvi izazov i, ako ste radoznali po prirodi, naći ćete more stvari koje niste znali, i okean senzacija zbog kojih niste došli, ali sada kada ste ih našli, volite
    što ih niste propustili.

    Beograd ume da nervira i zna da oduševi. U Beograd ne dolazite ako se žurite, ali ako se žurite, stigli ste na pravo mestojer ionako ne možete zakasniti. Nigde.
    Beograd se prepoznaje po položaju, na obalama dve moćne i drevne reke, i po sećanju na slike, ljude i situacije u kojima ste vi sami glavni lik. U Beogradu vas vole zato što ste to što jeste, i nikome ne smeta što ne ličite na druge Beograđane, jer ni oni ne liče jedni na druge.
    U ogromnoj većini u Beogradu žive Srbi, ali takođe u ogromnoj većini svi su se odnekuda doselili u ovaj grad. Zato za same sebe misle da su oni prototip Beograđana, a oni malobrojni, koji su ovde odvajkada, gledaju na njih sažaljivo, jer znaju da je svako prototip Beograđanina ako samo želi da to bude, i ako mu ne smeta što ima i onih koji to ne žele. Beograđanin se i sam ponekad oseća kao posetilac u svome gradu, jer su haos i stalne promene deo njegovog života i uslov postojanja. Ovde, na obalama Save i Dunava.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 232

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Studio Bečkerek d.o.o.

    ISBN: 9788680120379

    Šifra: 164740
    Cena: 5.489 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 232

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Studio Bečkerek d.o.o.

    ISBN: 9788680120379

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.