• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vučje vreme
    Vučje vreme

    Vučje vreme

    OPIS KNJIGE:

    Vučje vreme je knjiga koja budi želju za promenom.

    Koliko puta vlast može da prekrši Ustav, da lažno obećanje i popusti pred sramnim ucenama sa Zapada, a da mi na to zaboravimo?

    Cvijetin Milivojević nije od onih koji zaboravljaju, a njegovi tekstovi i knjige bolno opominju o dubini pada srpskog naroda i države u kolonijalni status.

    Vučje vreme 2021–2022: od obožavanja do oboženja, od podrepljenja do preumljenja nova je knjiga Cvijetina Milivojevića. Ona predstavlja peti deo njegove svojevrsne hronike srpske političke scene. Milivojević o njoj detaljno i sistematično piše već trideset godina. Prema njegovim rečima, prethodne četiri knjige opisuju „prva tri desetleća obnovljenog višepartizma”, a ova, peta, „opisuje dve godine četvrte decenije”.

    Milivojević je ime knjige „pozajmio” iz govora Aleksandra Vučića u kojem je predsednik sebe uporedio sa nepokornim vukom. Da li je to zaista tako, nepristrasan posmatrač može da prosudi čitajući ove tekstove. Oni su vrcavi, ironični, stilski izuzetni i pogađaju pravo u metu.

    Cvijetin Milivojević je jedan od retkih analitičara koji se ne boji da javno kritikuje vlast, na televiziji i internetu, ali koji ume i da je pohvali, čak i kada to niko ne očekuje. Njegova objektivnost, međutim, nije tek prost matematički presek pluseva i minusa. Milivojević uvek procese posmatra iz perspektive slobode srpskog društva i zaštite nacionalnih interesa srpskog naroda.

    Iz te perspektive, stvari ne stoje dobro, naprotiv. Jer, Vučje vreme je „gluvo doba noći, tame i jeze […] kada ljudi, ušuškani, dubokim snom spavaju, a napolju vukovi kolo vode.” Čitajući Milivojevićevu knjigu, čini se da je ovo gluvo doba zapravo naša java.

    Farsični izbori, pregovori koji to nisu, već su predaja svega što je na Kosovu i Metohiji ostalo u srpskoj ingerenciji, kršenje Ustava od strane „najboljeg studenta Pravnog fakulteta” tema je ove knjige.

    Činjenica da ona obuhvata svega dve političke godine ne treba da zbunjuje čitaoca. Jer, 2021. i 2022. godine desilo se toliko mnogo sudbonosnih događaja da bi po značaju mogli da stanu u čitavu deceniju. Kroz sve te događaje, kao kroz maglu, srpski narod vodio je režim koji je blagonaklonost Zapada plaćao delovima srpskog suvereniteta. O tome, u biti, piše i govori Cvijetin Milivojević.

    Više detalja

    Br.strana: 207

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Catena Mundi

    ISBN: 9788663431874

    Šifra: 226682
    Cena: 1.100 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 207

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Catena Mundi

    ISBN: 9788663431874

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.